Koninklijk landgoed kasteel Gaillard

Citrusvruchten zijn de sterren van het Koninklijk landgoed van Kasteel Gaillard, en dan met name sinaasappels ! Ontdek het verhaal van hun acclimatisatie die te danken is aan Dom Pacello de Mercogliano, een Italiaanse monnik die meesterhovenier werd van de koningen van Frankrijk.

Een citrusvruchtenparadijs


De Renaissance tuinen van Kasteel Gaillard hebben we geheel te danken aan Dom Pacello de Marcogliano, meesterhovenier van de koningen van Frankrijk. Hier werkte hij aan de acclimatisatie van de eerste sinaasappelbomen. De vruchten werden toen nog « pommes d’or » (gouden appels) genoemd. Met grote zorg werkte hij aan de perfectionering van hun plaatsing en creëerde zo de eerste koninklijke oranjerie waar zijn geliefde sinaasappelbomen konden schitteren. Als beloning voor zijn harde werk schonk koning Frans I hem het landgoed Kasteel-Gaillard. In ruil daarvoor ontving hij wel elk jaar een boeket oranjebloesem !    

Het zoete aroma van citrusvruchten zweeft door de oranjerie die uitkijkt over de tuinen. Verken de 160 bomen achter de beschutting van de enorme ramen. De collectie omvat een zestigtal citrusvruchtsoorten met soms ongewone namen : Poire du Commandeur (Bevelhebberspeer), Adamsappel, Boeddha’s Hand...

Een romantische wandeling


Zet de ontdekkingstocht voort door de « sept sentiers du paradis » (zeven paden van het paradijs) te volgen door het 15 hectare grote park. Slenter onder het gebladerte van oude eiken, twee-eeuwenoude taxusbomen en ceders, tulpenbomen uit Virginia, judasbomen... Twee belvédères nodigen uit om van het omliggende panaroma te genieten.    
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Eetgelegenheid
Online reserveren
DSC_0083

LES CLOSEAUX

Traditionele keuken, Themarestaurant
voor ongeveer 7 Km
vanaf 28€ /pers.
VALLIERES-LES-GRANDES - 41
oppidum_caves_Ambacia_Amboise_du_Credit_ADT_Touraine_JC_Coutand-2031 (52)

BISTROT L'OPPIDUM

Traditionele keuken, Bistro / wijnbar, Café-restaurant
voor ongeveer 810 m
AMBOISE - 37
20190214_190410

L'ECLUSE

Wereldkeuken, Themarestaurant, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 897 m
AMBOISE - 37