Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

23 kastelen in de Loire-vallei om te bezoeken

Ontdek deze streek

Welkom op de officiële website van de Loirekastelen. De kastelen van Chambord, Chenonceau, Sully-sur-Loire, Angers en van de Hertogen van Bretagne in Nantes maken deel uit van een verzameling van 23 kastelen in de Loirestreek. Op elk van deze prachtige locaties neemt u een kijkje achter de coulissen van belangrijke momenten in de Franse geschiedenis. Ontdek de majestueuze architectuur, schitterende tuinen en verborgen schatten tijdens een boeiende reis door het adembenemende landschap van de Loirestreek, ingeschreven bij UNESCO als werelderfgoed.

WAAROM DE LOIREKASTELEN BEZOEKEN?

Elegante Renaissancepaleizen, indrukwekkende middeleeuwse vestingen, mooie klassieke gevels… De Loirekastelen nodigen u uit om de geschiedenis in te stappen. Hun stenen bewaren het verleden van een streek waar Franse koningen en koninginnen belangrijke pagina’s in de Franse geschiedenis schreven. Van kasteel tot kasteel wordt dit rijke historisch verleden ontsluierd. De Koninklijke vesting in Chinon behoudt de herinnering aan de ontmoeting tussen Jeanne d’Arc en Karel VII. Dit treffen leidde tot de opheffing van de belegering van Orléans tijdens de Honderdjarige oorlog. Kasteel Langeais was getuige van een historisch huwelijk. De echtverbintenis tussen Anna van Bretagne en Karel VIII bezegelde de aansluiting van Bretagne bij het Franse Koninkrijk. Kasteel Saumur werd verwoesting tijdens de revolutie bespaard en werd daarna een staatsgevangenis en nog later een wapen- en munitiedepot. Sinds een restauratie wordt deze geschiedenis met het publiek gedeeld. Het kloosterleven in de Koninklijke abdij Fontevraud stond onder de leiding van diverse abdissen, later werd de abdij getransformeerd tot huis van bewaring. Tegenwoordig is het een mengeling van erfgoed en moderne cultuur.

Buitengewone natuur; op de werelderfgoedlijst van UNESCO

Op slechts 1.30 uur van Parijs liggen de Loirekastelen midden in een weelderig landschap. 280 kilometer van dit door menselijke activiteit gevormde natuurschoon, tussen Sully-sur-Loire en Chalonnes-sur Loire, staat ingeschreven op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In deze rijke én beschermde natuur leeft een overvloed aan flora en fauna. Hoewel het schouwspel in de loop der seizoenen verandert, blijft het altijd een lust voor het oog! Doorloop de mooiste bladzijden uit de Franse geschiedenis op de Loirekastelen, in een decor van tegen hellingen gebouwde dorpjes, historische stadjes en befaamde wijngaarden.

Loirekastelen: interactieve en speelse bezoeken!

HistoPad, een rondgang met augmented reality, interactieve scenografie, modellen, 3D en avondshows met de nieuwste technologie. Ludieke en innovatieve bezoeken aan de Loirekastelen! Frans I, Catharina de’ Medici, Leonardo da Vinci, koning René, Napoleon … Talloze koningen en koninginnen, kunstenaars en vermaarde figuren kozen ervoor om aan de oevers van de Loire te wonen.
Hun verhalen vindt u terug in monumenten zoals kasteel Chambord, Koninklijk kasteel Amboise, Koninklijk kasteel Blois, kasteel Clos Lucé, kasteel Angers en de Koninklijke abdij Fontevraud.  

Flaneer in de tuinen van kasteel Villandry, tussen de kleurrijke perken van de moestuin en de medicinale tuin, of door de drooggelegde slotgracht en ondergrondse gangen van kasteel Brézé. Volg de paden in de tuinen van Diana van Poitiers en van Catharina de’ Medici op kasteel Chenonceau. Neem een duik in de wereld van het paard op een van de meest prestigieuze ruiterscholen in de wereld; het Cadre Noir in Saumur. Laat u imponeren door kasteel Brissac, met zijn 7 verdiepingen het hoogste kasteel van Frankrijk.

De laatste kastelen nieuwtjes

Klik voor het laatste nieuws en evenementen op de Loirekastelen

Reserveren

In de Loirestreek
Zoeken
Van tot
Op