​Amboise, Italiaanse charme aan de Loire

Amboise heeft alle kenmerken van een koninklijke stad.  Aan een kant het, hoger dan de rivier gelegen, majestueuze château, voormalige woonplaats van François de 1e. Aan de andere kant het Château du Clos Lucé waar de geniale Leonardo da Vinci aan talloze projecten werkte voor de vorst. Ontdek in Amboise de fantastische geschiedenis van de Loire châteaux die hier, vanwege de eveneens koninklijke Loire rivier, gebouwd zijn.
 

Amboise, een koninklijke stad


Het koninklijk Château van Amboise en zijn tuinen rijzen indrukwekkend op aan de linkeroever van de Loire. Het prachtige gebouw , een fraaie combinatie van middeleeuwse vesting en Renaissance stijl, domineert de rivier. Ontdek, van april tot september, de mysterieuze ondergrondse ruimten en de riddertoren des Minimes alwaar u helemaal bovenin een paard kunt bestijgen !

Koninklijk, het is een woord dat perfect van toepassing is op Amboise. De stad, met z’n verleidelijke voetgangersstraatjes, was vroeger de woonplaats van twee belangrijke historische figuren : François de 1e en Leonardo da Vinci. De beroemde kunstenaar heeft overigens menigmaal voor de koning gewerkt.

Ontdek, om het talent van dit Renaissance genie goed te leren kennen, zijn wonderlijke uitvindingen in het Parc Leonardo da Vince van het Château du Clos Lucé - Parc Leonardo da Vinci. Alle functionaliteit wordt met behulp van 3D presentaties duidelijk uitgelegd in de maquettenzaal. De wereld van deze man die zowel schilder, ingenieur, architect maar ook musicus was is nergens zo getrouw gereconstrueerd als in deze schitterende Renaissance residentie. En met reden : het is hier dat hij de laatste drie jaren van zijn leven heeft doorgebracht, tot aan zijn overlijden in 1519. Hij rust sindsdien in de Saint-Hubert kapel van het Château Royal, met z’n prachtige glas-in-lood ramen.

Verken , om op een wat kleinere schaal bij châteaux te blijven, het Parc des mini châteaux, een groot park waar maquettes van Loire châteaux op een schaal van 1/30 te zien zijn.
 

De Loire, Amboise’s geliefde koninklijke rivier


Slenteren aan de Loire terwijl je het koninklijk Château d’Amboise aanschouwt volstaat om te begrijpen dat de stad ontzettend aan de rivier gehecht is.

Neem, voor een grandioos uitzicht op de Loirestreek, op 5 Km afstand van Amboise een kijkje bij de Pagode de Chanteloup. Deze verbazingwekkende kegelvormige toren, in 1775 door de Hertog van Choiseul gebouwd, met een hoogte van 44 meter en 7 verdiepingen verrast met z’n bijzondere schoonheid.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Ciné_Geralt_Pixabay
Vanaf

CINEMA

voor ongeveer 11 Km
MONTLOUIS-SUR-LOIRE - 37
Eetgelegenheid
Online reserveren
DSC_0083

LES CLOSEAUX

Traditionele keuken, Themarestaurant
voor ongeveer 8 Km
vanaf 16€ /pers.
VALLIERES-LES-GRANDES - 41
Resto LoungeB N°2

LE LOUNGE B.

Traditionele keuken
voor ongeveer 9 m
AMBOISE - 37
LeLiond'Or (1)

LE LION D'OR

Traditionele keuken, Themarestaurant, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 58 m
vanaf 38€ /pers.
AMBOISE - 37
label_cantine_amboise

LABEL CANTINE

Themarestaurant, Fast food
voor ongeveer 63 m
AMBOISE - 37
Bezichtigingen