Zomergenot in de parken en tuinen van de Loirestreek!

Het mooiste seizoen in de parken en tuinen is er weer! Ze trekken voor de gelegenheid hun mooiste plantengewaden aan en trakteren u op vertier dat past bij de pracht van hun bloei!
 
De Jardin des Plantes (Botanische tuin) in het centrum van Nantes is 7 hectare groot en mag zich een Jardin Remarquable (Uitzonderlijke tuin) noemen. Terwijl u er rondwandelt komt u een aantal grappige wezens tegen; Een gigantische kikker en kuikentje, glijbanken, en ook nog boerderijdieren. Een heel aparte botanische wandeling!
 
Er wacht u een romantische wandeling met een vleugje Italië vlak bij Clisson. In de tuin van Garenne-Lemot staan enorme eeuwenoude bomen, er is een weelde aan flora en fauna, en er stroomt een riviertje: de Sèvre Nantaise. Dit park maakt deel uit van het Domaine de la Garenne-Lemot waar het hele jaar door moderne kunstexposities te zien zijn. Een groen én cultureel Italiaans bezoek!
 
De Jardin de Camifolia in Chemillé-Melay is perfect voor diegenen die geïnteresseerd zijn in medicinale planten. Er zijn workshops voor groot en klein om te leren aromatische planten en hun medicinale gebruik te identificeren. Verder zijn er ook voorstellingen en tijdelijke exposities. Geniet ervan!
 
Het eerste aan de plantenwereld gewijde attractiepark in Europa is in Angers! Terra Botanica verwelkomt groot en klein voor een kersvers seizoen vol nieuwtjes. Op het programma staan: magische en betoverende voorstellingen, een dynamische 4D film aan het stuur van een Jeep in een wereld van dinosaurussen, groenten-animaties … om groen van te zien!
 
Een bezoek aan het bloemenpark Parc Floral de La Source in Orléans is een plezier voor het hele gezin! Wandel op de paden en ontdek de diverse tuinen: groentetuin, boomgaard, vlindertuin. Maak een ritje op een 4-persoonsfiets of treintje, of lees lekker in een ligstoel, er zijn dieren, minigolf, picknick. Het seizoen barst van de avonden en activiteiten voor het jonge publiek …


 
Flaneer in de tuinen van kasteel Villandry met zijn beroemde siermoestuin waar bloemen, en groenten een bont dambord vormen. In de zomer, tijdens de Nuits des Mille Feux (Nachten van duizend lichtjes) ziet u de tuinen bij het licht van 2000 lampjes.  In september kunt u de hoveniers van Villandry ontmoeten, zij delen dan graag hun kennis en adviezen met u. 
 
Tijdens de 10e editie van het kunstfestival op Landgoed Chaumont-sur-Loire, toont het Centre d’Arts et de Nature het werk van een vijftiental kunstenaars op diverse plekken op het landgoed. Het Internationale Tuinfestival 2018 heeft als thema “Denktuinen” en zal ongetwijfeld weer nieuwe creaties vol verrassingen onthullen! De tuinen zijn ook ‘s avonds te bezoeken, in een poëtische sfeer.
 
Stap in de magische wereld van kasteel Rivau met zijn 14 sprookjestuinen. Half augustus doen de heren van Rivau en van Brézé strijd tijdens een steekspel te paard in een echte, gezellige, middeleeuwse sfeer. En in september zijn er allerlei activiteiten voor groot en klein ter ere van het Pompoen en Moestuinfeest!
 
Een zee van gras, een zeer moderne romantische tuin, een kleurrijke siermoestuin en ten slotte een enorm park dat u in een bootje of elektrisch wagentje kunt verkennen … Struin lekker door alle verschillende hoekjes op het landgoed van kasteel Cheverny. Aan het eind van de maand juni weerklinkt ook de muziek van het Jazz’in Cheverny festival op het domein!
 
Bij het Arboretum National des Barres kunt u bijna 2600 struiken en boomsoorten uit vijf continenten bewonderen. U ontdekt, leert en wordt verbluft op drie circuits: Continentalis, Classifica en Bizarretum. In augustus vindt de avondvoorstelling les Grandes Nuits de l’Arboretum plaats, een mengeling van theater en opera. En neem een picknick mee, zodat u nog meer van de zoele zomeravonden kunt genieten.