Wijnroutes door de Loirestreek

De wijnroutes door de Loirestreek zijn een ontdekkingsreis langs de wijngaarden.
Er is een overvloed te zien, op de fiets of met de auto. De wijndomeinen zijn voor u: met het gezin of met vrienden, met wijnkenners of met nieuwsgierige amateurs. Of u nu een voorkeur heeft voor rosé, rode, witte of mousserende wijn … er is een geschikte route voor iedereen.
 
De wijnroutes laten u ook de Muscadet, Saumur, Anjou en Layon landschappen verkennen
Ze behoren tot de landstreken die de Loirevallei zijn befaamde wijnen geven. Proef ze, of drink ze bij een regionale specialiteit. De wijnen van de prestigieuze wijnhuizen en van de minder bekende goede adresjes laten ongetwijfeld goede smaakherinneringen achter.  
De beste tijd van het jaar om druivenplukkers tegen het lijf te lopen en iets op te steken over de belangrijkste fases tijdens het maken van wijn is tussen augustus en oktober.
 
Authentieke momenten met de wijnboeren en ambachtslieden van de Loirestreek op de wijnroutes. Deze professionelen met hart voor hun vak openen hun deuren voor u en lichten een tipje van de sluier van hun beroepsgeheimen!
 
En op de wijnroutes geniet u ook van betoverende landschappen en onmisbare plekjes: grottendorpjes, de zonsondergang op de Loire, majestueuze kastelen en wijnranken zover het oog reikt … kom, en laat u verrassen!
 
Klik hier voor de kaart carte des Routes de vins de Loire