Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

WELKE SOUVENIRS MEENEMEN UIT DE LOIRESTREEK?

Heeft u één, twee of meerdere dagen in de Loirestreek doorgebracht? Kies dan een leuk aandenken voor de napret!   

Fleur de sel 

Het witte goud uit de zoutpannen wordt al eeuwenlang op dezelfde manier gewonnen. De zoutzieders gebruiken nog steeds dezelfde bewegingen voor het oogsten van het beste zout, de fleur de sel, waar uw smaakpapillen zo van genieten. Daarom is er een Franse uitdrukking; zonder zout op tafel, geen water in de mond!  
 
> Hier vindt u alles wat uw hartje begeert​

Muscadet, de ster van de wijngaarden  

Er zijn vier AOC-herkomstbenamingen: Muscadet, Muscadet Sèvre et Maine, Muscadet Coteaux de la Loire en Muscadet Côtes de Grand-Lieu. U heeft ongetwijfeld genoten van dit wijngebied, ontmoetingen met de wijnboeren die de geweldige wijnen produceren, en de wijngaarden, te voet of op de fiets. Dat is de Loirestreek! 
 
> Adresjes waar u flessen Muscadet kunt kopen  

Saffraanjam 

De duurste specerij in de wereld groeit ook in Frankrijk, en zelfs in Anjou! Heeft u de saffraanproducent in Orée d’Anjou bezocht en de buitengewone waren geproefd? Neem er wat van mee naar huis voor bij de maaltijd of om uw gasten mee te verbluffen. Er is jam, gelei, mosterd, champagneazijn, saffraansiroop, saffraanbier en ontbijtkoek met saffraan … de keus is aan u!  
 
> Alle producten van Cynfaël, de saffraanprins

Koekjes van Le Vinaillou in Cabernet d'Anjou

De enige echte ambachtelijke koekenbakker in Anjou maakt zijn koekjes in Cabernet d'Anjou! U heeft hem hoogstwaarschijnlijk al bezocht en de productie van de lekkernijen (elke ochtend) al gezien, en de koekjes en koeken al geproefd! Neem ze mee! 
 
> Alle biscuits en koek van de biscuiterie  

Geplette appels 

Ze worden gemaakt in een verbazingwekkend, authentiek en typisch decor: de ondergrondse gangen in de Loirestreek, geheel uit de rotsen gehouwen. Hier, in de hellingen van de heuvels worden de beroemde geplette appels geproduceerd! Wat een verhaal … om te vertellen én te proeven! 
 
> Uw geplette appels vinden​  

Kleding van alpacawol  

Dacht u dat Alpaca’s alleen bij de Quichuas te vinden waren?! Nee hoor, ze zijn ook hier, in Anjou: op de Alpaca-boerderij Planète Alpaga kunt u kennismaken met dit exotische dier. U kunt er ook een leuk souvenir van deze ontmoeting vinden: truien, poncho’s, mutsen, sokken, allemaal gemaakt van hun eigen wol! Comfort en kwaliteit gegarandeerd!   
 
> Alle Alpaca wolproducten  >>> Nog meer souvenir ideeën!