TOP 8 STRANDEN IN LOIRE-ATLANTIQUE

De Loirestreek strekt zich uit tot aan de Atlantische kust! Om u te helpen bij het voorbereiden van uw vakantie of uitstapjes geven we u hier de top 8 van onze stranden.   

Het Merquel strand, aan het einde van de wereld    

Door de sublieme omgeving ljkt het wel alsof Mesquer aan het einde van de wereld ligt. Het is uitsluitend te voet of op de fiets toegankelijk zodat u er ontspannen kunt genieten van de rust, met de voetjes in het water …     

Het Gohaud strand

Bewonder de natuurlijke duinen in Saint-Michel-Chef-Chef en zak met uw voeten in het zachte zand voordat u de Atlantische oceaan in duikt … adembenemend!   

Het Valentin strand  

Dit lange strand met zacht zand in Batz-sur-Mer verrukt alle bezoekers! Het is een perfect stukje paradijs voor gezinnen en vrienden die zin hebben in strandplezier.   

Porcé strand  

U bent ongetwijfeld bekend met de beroemde houten vishutjes op palen aan de Atlantische kust ... Dit strand, in Saint-Marc-sur-Mer, is dé plek om ze te bewonderen!     

Het Hermitage strand 

Dit uitgestrekte strand in Saint-Brevin-les-Pins is bij uitstek geschikt voor kitesurfen en blokarten. Liefhebbers van actie kunnen hier hun hart ophalen! Ook liefhebbers van vissen zijn hier op de juiste plek!

Pierre Plate strand 

Deze schattige kleine baai, bij Pouliguen is een perfecte plek om van de zon te genieten zonder over de mensen te struikelen! Het licht zorgt hier op alle tijden van de dag voor verassingen: ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds.      

Port-Lin strand 

Het zachte zand, de typische rotsen én de zee! Laat u verleiden door dit mooie plekje bij Croisic. Landinwaarts zijn er ook fraaie villa’s te zien.   

Het Roche Marie strand 

In Bernerie-en-Retz, ziet u slechts zand en zee met hier en daar een vissershutje zover het oog reikt! Een poëtisch decor om heerlijk van de zon te genieten of om lekker te wandelen of fietsen.     

Vergeet niet om in de context van de huidige situatie afstand te bewaren en andere regels te respecteren. Het “dynamisch” gebruik van stranden is verordend, dus: lopen, rennen, vissen, watersport beoefenen … Je mag je verbeelding gebruiken!