Top 8 pareltjes in Anjou

Beleef intense ervaringen in het hart van de Loirestreek. U vindt hier een weelde aan fantastische belevenissen, de één nog vorstelijker dan de ander.​ 

Overnachten in een grot 

Een nachtje in een grot is een onvergetelijke en 100% Anjou ervaring. Of u nu kiest voor een hotel of een Bed & Breakfast, de eigenaren verwelkomen u graag voor een unieke belevenis. Er wacht u een heel bijzondere nacht! 

Reserveer uw hotel La Demeure de la Vignole

Cocktailworkshop voor beginners bij Carré Cointreau 

Leer cocktails te maken op basis van Cointreau, een typisch Anjou drankje, en u kunt thuis uw gasten imponeren! Margarita, Fizz, Automn Shandy … succes gegarandeerd ! 
Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid.

Bewonder de zonsopgang vanaf een traditionele schuit 

Stap aan boord van een toue cabanée, een traditionele Loireschuit, en geniet van de stilte op het rustgevende platteland van Anjou. Observeer de flora en fauna die ontwaakt, adem de schone lucht in … pure gelukzaligheid in de ochtendschemering.

Voor meer informatie over L'eau à la bouche​ 

Gezellig winkelen in Cholet


Lekker flaneren in het centrum van Cholet met vrienden of vriendinnen! Ga kijken in winkelcentrum Arcades Rougé, pauzeer even om een heerlijke regionale specialiteit te proeven in de nieuwe overdekte markt. Neus verder in winkelcentrum l’Autre Faubourg aan de rand van de stad voordat u de dag afsluit met wat koopjes bij outletcenter La Séguinière.

Het leven van een kasteel leven

De roem van de Loirevallei zou niet kunnen bestaan zonder zijn kastelen! Bezoek al deze meesterwerken die elk hun eigen bijzonderheden hebben, en speel het spel van het leven van een heer voor de tijd van een bezoek:  
Boek uw bezoek aan het kasteel van Montgeoffroy  
Boek uw bezoek aan het Château du Plessis-Bourré  
Bezoek het kasteel van Vaux


Fortuntbal spelen

Haal je slippers eruit! De fort bal is de sport die verondersteld wordt aanwezig te zijn, in slippers, om de vlakke grond niet te beschadigen. Krijg wat ballen, niet helemaal rond, en speel een spelletje, altijd in een goed humeur!  
Er zijn verschillende ontmoetingsplaatsen in Anjou: Les amis réunis, L'amitié-Cuon, Les bons enfants... 

Kus de Loire aan boord van een heteluchtballon

Neem 's morgens vroeg of bij zonsondergang op om het territorium van bovenaf te observeren. Op het programma: kleuren, geuren, emoties, toevallige ontmoetingen... Een uitzonderlijke ervaring om alleen te leven, met twee of meer mensen!   
Professionals sturen u de lucht in: Air Loire Montgolfière, Domaine de Gagnebert, Montgolfière sensatie


Duiken 126 meter onder de grond in de Blauwe Mijn  

Deze site, uniek in Europa, bevindt zich in het hart van de voormalige mijnsite. Bezoek de galerijen en ontginningskamers, ontdek de oorsprong van de leisteen, de ontginningstechnieken, het leven van de mannen die aan het begin van de 20e eeuw de blauwe steen ontgonnen en weer in elkaar gezet hebben... Een reis onder de grond en door de tijd!  

Informatie over La Mine Bleue ​