Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

TOP 5 WANDELINGEN IN LOIRE-ATLANTIQUE

Er is in Loire-Atlantique een overvloed aan mooie wandelingen door gevarieerde landschappen: bos, kust, rivieren … hier vindt u onze top 5 suggesties voor uitstapjes met het gezin of met vrienden!     

Een vleugje Italië in Clisson 

U hoeft niet ver te reizen om er even helemaal uit te zijn! Tijdens een wandeling door de straten van Clisson ruikt u een vleugje Italië! Dit schattige stadje ligt aan de Sèvre nantaise en werd gebouwd naar Toscaans model. Een betoverende omgeving, een middeleeuws verleden … Laat u verleiden door de prachtige brug die u naar de middeleeuws stad brengt met daarboven het château, de typische overdekte markt die nog steeds in gebruik is, tochtjes op de Sèvre nantaise en de moderne kunst in het Garenne Lemot gebouw, de omringende wijngaarden … La Dolce Vita, op z’n Frans!     

Op de oevers van de Erdre  

Op steenworp afstand van het centrum van Nantes, vindt u aan de oevers van de Erdre een ware groene long: de natuur rondom, de rivier, de schone lucht. Op wat Koning Frans I de “mooiste rivier van Frankrijk” noemde kunt u tochtjes maken in traditionele boten, of in een kano om nog dichter bij het water te komen.    
Tijdens uw wandeling ziet u landhuizen die men folies nantaises noemt, deze werden aan het eind van de 18e eeuw als buitenhuizen gebouwd door reders. De één z’n droom, is de ander z’n mooie vergezicht!      

Aan de kust bij Croisic 

Le Croisic heeft niet alleen een schattige vissershaven maar ook veel mooie oude huizen die getuigen van de rijkdom van het stadje. Aardewerk, sardienen, het eerste zomerkamp in Frankrijk etc.  Dit paradijselijke hoekje is bijzonder. Slenter door de smalle straatjes, ontdek het overgebleven erfgoed in de vorm van gebouwen uit de tijd van Lodewijk XV. Ten westen van de stad ligt de ruige Atlantische kust met zijn aparte villa’s en stranden van zacht zand. Rust, vredigheid, authenticiteit … bezoekers genieten hier tot zonsondergang van het schitterende landschap.

In de baai van Bourgneuf

La Bernerie-en-Retz, aan de toegang van de baai, is een gezellige en charmante badplaats. Tijdens uw wandeling komt u langs typische vissershutten en visplekjes … u bent echt even in een andere wereld. Bij hoogtij brengen de kruisnetten zeetong en grijze garnalen naar boven. Bij laagtij geven ze het landschap een wonderlijk voorkomen, terwijl het zonlicht weerkaatst op de nog vochtige grond. ’s Winters zorgen de langs vliegende reigers, zilverreigers en kiekendieven voor bijzondere herinneringen. Dromers en liefhebbers van wandelen opgelet … de zeelucht is goed voor de gezondheid!     

Midden in het bos van Gâvre 

Kom genieten van een wandeling in het groen in dit bos van 500 hectare. Afhankelijk van het seizoen kunt u er wandelen met het gezin of vrienden, champignons plukken in de herfst, u laten inspireren door de kleuren van het seizoen voor uw schilderijen, of misschien zelfs verrast worden door een onverwachte ontmoeting met bijvoorbeeld wallaby’s, of edelherten, herten, een das … Tussen de weelderige flora en fauna zijn wandelaars slechts bezoekers, maar ze zijn er hartelijk welkom!