Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

TOP 5 FENOMENALE VERGEZICHTEN IN ANJOU EN LOIRE-ATLANTIQUE

We wisten al dat de Loirestreek een overvloed heeft aan schitterende hoekjes en plekjes ... Zin om even te stoppen en de drukke wereld te aanschouwen, om de kleuren van het bewonderde uitzicht vast te leggen op papier of gewoon even te genieten van de omringende natuur? Dan hebben wij een aantal betoverende plekjes voor u!     

Boven op de Sainte-Anne heuvel in Nantes 

Deze charmante buurt vol verassingen ligt op een heuvel die zichtbaar is vanaf het île de Nantes én vanaf Trentemoult. U vindt er diverse werken uit de Voyage à Nantes: de Belvédère de l’Hermitage steekt uit de rotswand en biedt een prachtig zicht op de Loire, de stad en de hemel. Lunar tree is een vreemde witte boom van 12 meter hoog die boven de rotsen uitsteekt en eveneens zichtbaar is vanaf het île de Nantes.   
De zonsondergang met zicht op de Loire, gezeten op de treden naast het huis van Jules Verne is, uiteraard, spectaculair …  

Van boven aan de donjon van Oudon 

De klim loont de moeite! Vanaf de donjon van château d’Oudon heeft u een panoramisch zicht op de koninklijke rivier en het schattige stadje. Het licht en de kleuren zijn nooit hetzelfde; in de avond, de ochtend of overdag, in de winter of in de zomer. Kom dus zo vaak als u wil terug, het blijft een betoverende ervaring!  

Vrij uitzicht vanuit Le Thoureil 

De oude haven van het typische dorpje Thoureil herinnert aan de gouden tijd van de binnenvaart. Het plaatsje ontving ook Nederlandse wijnhandelaren. Het Karakteristieke stadje staat vooral bekend om zijn adembenemend uitzicht op de Loire! En, als u het weggetje neemt met dezelfde naam om vanaf het andere eind ervan te kijken kunt u eveneens genieten van een indrukwekkend schouwspel ...  

Vanaf Champalud in Champtoceaux 

Ga 70 meter omhoog naar het geclassificeerde Champalud, tussen Angers en Nantes, voor een exceptioneel panorama over het Loiredal en het île Neuve. Het lijkt wel een ansichtkaart ...   
Het heeft alles voor een ontspannen uitje: een picknickplek, speeltoestellen voor de kleintjes, een openluchtzwembad etc. De tijd staat even stil in deze groene en bloemrijke setting … met adembenemend vergezicht!   

Vanaf kasteel Saumur

Klauter helemaal naar boven in dit geweldige château en bewonder het oude stadje en het sensationele uitzicht op de koninklijke rivier. ’s Avonds of overdag, met een hapje of een picknick om vooral niets te missen van de veranderende kleuren, zult u stil worden van alle pracht. Als u tijd en zin heeft kunt u er ook nog een bezoekje aan kasteel Saumur aan vastplakken, het staat op de werelderfgoedlijst.