Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

ONTDEK 6 FIETSTOCHTEN OP DE WIJNROUTES VAN DE LOIRESTREEK

Doorkruis de wijnroutes van Anjou en ontmoet de wijnboeren die hun knowhow en liefde voor het vak graag met u delen. De Anjou-Saumur wijngaarden geven vorm aan het schitterende landschap en karakter aan de hele regio, bovendien staan ze op de werelderfgoedlijst van UNESCO.   

De Loirepanoramaroute – 77km  

De wijngaarden op de hellingen langs de koninklijke rivier genieten het hele jaar door van de zon én van de koelte van de Loire. Door dit ideale klimaat kunt u er zalige, frisse wijnen proeven zoals Malvoisie, Muscadet, Anjou blanc en vele andere. Langs de route zijn er diverse plekken waar u even kunt stoppen om te genieten van een van de grandioze panorama’s op de Loire.   

De wilde Loire en Anjou rotsen – 58km 

Ga de hoogte in en fiets lekker op de rotsige heuvels voordat u de heerlijke Anjou-coteaux-de-la-Loire wijnen probeert. Deze tocht is niet compleet zonder een bezoek aan het île de Béhuard, het enige bewoonde eiland in de Loire   

De hellingen en vergezichten van de Layon – 86km  

Laat u verleiden door de charme van de authentieke dorpjes op de hellingen langs de Layon en van de wijnboeren die met passie over hun vak praten. Fiets door het Layondal en geniet van de plaatselijke chenindruif die het goed doet in de leisteenheuvels tussen de Loire en de Layon. Proef heerlijke zoete wijnen zoals de coteaux-du-layon en de bonnezeaux.     

Kasteel Brissac en de Aubance-wijngaard – 51km 

Tijdens deze rit door het gebied aan de Aubance kunt u geweldige rode wijnen proeven. Deze regio is ook de geboorteplaats van de anjou-villages-brissac die het indrukwekkende Château de Brissac als vaandeldrager heeft.    
Neem ook de tijd om vanaf de oeverwal van de Loire tussen Saint-Mathurin-sur-Loire en Angers te genieten van het prachtige uitzicht over de wijngaarden op de hellingen.  

Haut-Layon wijngaard en erfgoed – 66km 

Op deze fietsroute gaat u naar de bron van de Layon, die zijn naam geeft aan de zoete Anjouwijnen; de coteaux-du-layon. Tegenwoordig zijn ook de rosé en de rode wijnen in opmars en u kunt ze in deze wijnstreek allemaal proeven!   

Wijngaarden en grotten rondom Saumur – 90km 

De mooiste grotten in Frankrijk vindt u in het gebied rondom Saumur. Maar u vindt er ook grote namen in mousserende wijnen! Laat u tijdens deze tocht bekoren door het landschap van wijngaarden en de verrukkelijke witte én rode wijnen met de saumur-champigny herkomstbenaming.