Nieuw licht- en geluidspektakel op kasteel Blois

Ontdek vanaf 21 april de nieuwe voorstelling op het koninklijk kasteel in Blois! De licht- en geluidshow “Ainsi Blois vous est conté” (Zo wordt Blois verteld) is vernieuwd met moderne technologie en laat u genieten van een boeiend levensecht schouwspel! 

Nieuwe technologie ten dienste van de Franse geschiedenis

3D modellering, geremixte muziek, video mapping, stemprojecties, nieuwe beeldtechnieken … met speciale effecten toont de nieuwe voorstelling een zeer bijzondere versie van de geschiedenis van het koninklijk kasteel Blois. Als de avond valt komen de personen die daarin een belangrijke rol speelden weer tot leven in een wervelwind van beelden in 360° op de vier vleugels van het monument!

Het verhaal van het koninklijk kasteel Blois in licht en geluid

Lichtjes omhullen het gebouw, flakkerend kaarslicht, gloeiend as, glinsterende regen … door de gigantische projecties waant u zich midden in de fascinerende geschiedenis van de koninklijke residentie waar 7 koningen en 10 koninginnen van Frankrijk woonden. Op de binnenplaats ziet u twaalf evenementen uit de veelbewogen geschiedenis van het kasteel van Blois; Het instorten van het kasteel, de ontzagwekkende Catharina de’ Medici en de huiveringwekkende moord op de Hertog van Guise … Liefde, drama en geheimen wisselen zich af op de gevels tijdens een adembenemend spektakel met personages die tot leven lijken te komen.
 
Laat u 45 minuten lang meeslepen door de wirwar van geschiedenis met de teksten van Alain Deceax en de stemmen van Robert Hossein, Pierre Arditi en Fabrice Lucchini.
 
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.