Nachtleven op de kastelen en in de tuinen!

Geniet van de zomeravonden met het aanbod van avondwandelingen en avondvoorstellingen in de tuinen en op de kastelen in de Loirestreek! Ontdek het erfgoed na zonsondergang, bewonder de prachtige verlichtingen, of dineer als een kasteelheer bij kaarslicht … keuze te over!

Licht- en geluidshow op Koninklijk Kasteel Blois

Tot en met 29 september kunt u de geschiedenis echt beleven op het koninklijk kasteel in Blois, tijdens de licht- en geluidshow “Ainsi Blois vous est conté” (Zo wordt Blois verteld). Met behulp van de nieuwste technologieën wordt u meegesleept in een wervelwind van beelden. Catherina de’ Medici, de Hertog van Guise … Belangrijke historische momenten komen tot leven op de schitterende gevels van het kasteel tijdens deze unieke voorstelling in 360 graden!
 
 

De lichttuinen van Landgoed Chaumont-sur-Loire

Van 1 juli tot en met 31 augustus kunt u vanaf zonsondergang heerlijk flaneren op de paden van het Internationale Tuinfestival om zo de “Jardins de Lumière” te verkennen. De “Jardins de Paradis” van deze nieuwe editie worden verlicht met honderden elektroluminescentie led-lichtjes en krijgen daardoor een originele, bijzondere sfeer. De gekleurde lichtjes zorgen voor een mysterieuze en poëtische wandeling!

“La Prohétie d’Amboise” op het Koninkijk kasteel van Amboise

Van 6 juli tot en met 24 augustus fungeert het somptueuze koninklijk kasteel Amboise als achtergrond voor het avondspektakel “La Prophétie d’Amboise” (de profetie van Amboise). Een tijdreis die begint bij de hofhoudingen van Karel VIII en Frans 1 en die laat in 19e-eeuw tot een eind komt. Deze grandioze reis is een dramatisch schouwspel met 250 figuranten en adembenemende multimediascènes met visuele- en geluidseffecten.
 

Zomeruren op het kasteel van de Hertogen van Bretagne

Van 9 juli tot en met 16 augustus is het er weer: het Festival des Heures d’été! Op het programma staan dagelijkse activiteiten om uw zomeravonden mee te vullen: concerten, voorstellingen voor jong publiek, openluchtbioscoop, lezingen …
Er is tevens een aanbod van maaltijden die verzorgd worden door professionele koks en plaatselijke verenigingen, met het kennismaken met diverse culturen als thema. Maar u kunt ook gewoon uw eigen picknick meenemen! 

Zomeravonden op kasteel La Bussière

Op woensdag 10 en 24 juli, en 7 en 21 augustus kunt u genieten van Nocturnes estivales” op Kasteel La Bussière. Uw avond bestaat uit: een picknick in de avondschemering, sterrenkijken, en een wandeling in het donker … Een mooie gelegenheid om dit schitterende kasteel en zijn tuinen op een andere manier te ervaren.
Reserveer uw bezoek aan de Nocturnes Estivales op Kasteel La Bussière 

La Balade du Roi René

Deze vijfde editie vindt plaats van 27 juli tot en met 17 augustus in Angers. Vier zaterdagen waarop de onmisbare plekjes van de stad ‘s avonds centraal staan. Het thema van dit jaar legt het accent op de diverse aspecten van de vrouwen in het leven van Koning René: de vrouw in de politiek, als koningin, als wijze, als minnares … Makkelijke, en feestelijke, wandelingen in de beroemde gemoedelijke sfeer van Angers!
La Balade du Roi René 
 

Muzikale avondwandeling in de tuinen van Kasteel Chenonceau

Op enkele zomeravonden bent u welkom op Kasteel Chenonceau om te flaneren in de verlichte tuinen. Een poëtische muzikale avondwandeling met de prachtige muziek van de grote Duitse componist Händel. Op zaterdag 20 juli is het genieten tijdens de onmisbare “Dégustation sous les étoiles” (wijnproeven onder de sterren). Een uniek evenement om te wandelen in de tuinen en de wijnboeren van de AOC Touraine-Chenonceaux te ontmoeten, én hun wijn te proeven! 

Avonden op Kasteel Serrant

Tijdens de Belle Époque organiseerden de Hertog en Hertogin van Témoille grootse feesten.
Kom van 7 tot en met 14 augustus, gekleed in uw mooiste kledij, met uw mooiste accessoires met een vleugje Belle Epoque, zoals een weelderige hoed, juwelen, broches, vlinderdasjes, en meng u in de mondaine sfeer van het kasteel! Er is een gelimiteerd aantal kaarten voor deze kasteelheeravonden om heerlijk te dineren en de bibliotheek met 12 000 boeken te bezoeken!

Avondwandeling in de tuinen van Roquelin

Op zaterdag 10 augustus kunt u genieten van een avondbezoek aan de charmante tuinen van Roquelin. Deze piepkleine tuin, in Meung-sur-Loire, op de oever van de Loire, is een waar rozenparadijs! Een avondje om te slenteren door het met 800 kaarsjes verlichte lusthof. Een romantische en dichterlijke wandeling, vergezeld door het zoete parfum van rozen. 
Reserveer uw bezoek voor de avondwandeling in de tuinen van Roquelin