Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

LANDBOUW EN TOERISME IN DE LOIRESTREEK

Een nieuwe kijk op de Loirestreek met agro- en ecotoerisme! In de Loirestreek is men trots op de landbouw en laat men toeristen deze graag op allerlei manieren ontdekken. Probeer bijvoorbeeld een proeverij, of ontmoet lokale producenten, leer iets over hun knowhow, bezoek of overnacht op een boerderij … er is keuze te over!   
  

Les jardins de la mer, een duurzame boerderij  

Op de punt van Croisic oogsten en koken Valérie en Jean-Marie zeewier op hun duurzame zeeboerderij. Hun specialiteit? Verse zeewiertartaar, of zeer verrassend, nougatine en zandkoekjes met zeewier. Voor nieuwsgierigen zijn er regelmatig workshops om te leren over het oogsten van, en koken met, deze ongewone plant. Tegelijkertijd leert u dan nog veel meer over deze bijzondere groente en zijn smaakkenmerken!    

Een nacht tussen de bomen bij Brin de Chevrette    

Op het platteland bij Ancenis verwelkomen Marie et Patrice natuurliefhebbers voor een aparte vakantie op hun alpengeitenboerderij.   
Bezoekers kunnen, na de overnachting in een tussen de eiken hangende hut, kijken hoe het melken in zijn werk gaat en meer leren over hoe het dagelijks leven van een boer eruitziet.    

Alpaca’s en Bed & Breakfast bij Brin de Laine Brin de Paille  

David en Pascale zijn boeren/fokkers met hart voor hun werk die ook nog 3 chambres d’hôtes hebben in hun smaakvol gerestaureerde uit 1810 daterend langhuis. In een authentieke en rustgevende omgeving geniet u van een verblijf tussen de alpaca’s, angorageiten en schapen op het platteland in Torfou, Anjou. ’s Avonds kunt u, op reservering, deelnemen aan een unieke en gezellige boerenmaaltijd. Dan heeft u ook de kans om een praatje te maken met het stel over de traditionele weefkunst. 

Camping Bois Madame, puur natuur 

Geniet van een ontspannend verblijf tussen het groen op de boerderijcamping van de familie Gauthier in het Regionaal Natuurpark Loire-Anjou-Touraine, op 7 km afstand van de Loire. Op de boerderij komt u pony’s én melkpaarden tegen, ze zouden zelfs uw reisgenoten kunnen worden ...  
Hoogtepunt van een verblijf? Een ouderwets loom tochtje in een paardenkar.