Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Koninklijk kasteel Blois, bezichtiging en animatie

Aan de oevers van de Loire, in het hartje van de stad, laat kasteel Blois zijn bezoekers kennismaken met meerdere eeuwen geschiedenis. Neem in 2021 een diepe duik in de Franse geschiedenis met de nieuwe activiteiten, exposities en licht- en geluidsshows!

Kasteel Blois: vier eeuwen geschiedenis

Elk van de vier vleugels rondom de bestraatte binnenplaats van koninklijk kasteel Blois vertelt een segment uit de Franse geschiedenis. De rode bakstenen en de elegante galerij van de Lodewijk XII vleugel, de half-buiten trap van de Frans I vleugel en de ingetogen klassieke vleugel van Gaston van Orléans; de verschillende stijlen vormen een architecturale tijdsreis.

Kijk rond in het kasteel met de HistoPad in de hand voor een augmented reality bezoek! Een immersieve en speelse rondgang door 15 zalen. Probeer of betast historische objecten, ontdek de bijzonderheden van een schilderij, ervaar een zaal met de inrichting zoals die vroeger was of ga op een virtuele speurtocht … Koninklijk kasteel Blois, de residentie van 7 Franse koningen en 10 Franse koninginnen, onthult al zijn geheimen, van de enorme Staten-Generaal zaal tot de keukens in de vleugel van Frans I!

Rendez-vous op koninklijk kasteel Blois in 2021

Ook dit jaar is er veel animatie op koninklijk kasteel Blois, dus maak een keuze uit de talloze evenementen en beleef ze gezellig met familie of vrienden!

Expositie: “Un Château sans/100 clichés”: belicht het kasteel van alle kanten! 
Deze expositie geeft een origineel perspectief op het koninklijk kasteel Blois, zijn collecties en zijn bewoners. Door van perspectief te veranderen zien we verborgen rijkdommen, ver van het bekende imago van het kasteel, dit is het concept “Un Château sans/100 clichés”.  Het is een serie van foto’s in groot formaat die op verschillende plekken in en om het kasteel te zien zijn. Ze belichten de architectuur, de kleuren én de materialen van het kasteel en stellen vragen over het verstrijken van de tijd en tijdperken die zich verstrengelen. Laat bij de photobooth als souvenir een leuke foto van uzelf maken voor één van de 9 kasteelachtergronden! 
Praktische informatie: Expositie “Un Château sans/100 clichés” – tot 11 oktober 2021  

Expositie: “Le Tableau de Martial Raysse”: een vleugje humor en popart op het koninklijk kasteel Blois! 
Het beroemde werk “Made in Japan. La Grande Odalisque” van Martial Raysse wordt tentoongesteld op het koninklijk kasteel Blois. Het felgekleurde werk - een pastiche van het doek van Jean-Auguste-Dominique Ingres – met z’n kitsch esthetiek is op z’n plek tegen de kleurrijke decors kasteel Blois. Dit schilderij uit de jaren 60 ligt in stijl dicht bij popart en is een provocatieve afwijzing van de wereldwijde verspreiding van Made-in-Japan consumptiegoederen. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling, in samenwerking met het Centre Georges Pompidou Metz, is dit schilderij te zien aan het begin van de rondgang door het Musée des Beaux-Arts op kasteel Blois, vlak bij de Madone aux candélabres van Ingres! 
Praktische informatie: Expositie: “Le Tableau de Martial Raysse” - Musée des Beaux-Arts op koninklijk kasteel Blois - vanaf 8 mei t/m 22 november 2021.

Licht-en geluidsshow “Zo wordt Blois u verteld”
Vanaf het vallen van de avond wordt de majestueuze architectuur van koninklijk kasteel Blois overgenomen door een uniek spektakel van speciale effecten en gigantische projecties in 360°! Een snelle opvolging van zwierende beelden zorgen voor een pakkend realistische voorstelling … een instortend kasteel, een kasteel dat beeft bij het aanzien van Catharina de’ Médici, een weer tot leven gebrachte Hertog van Guise. De tekst van Alain Decaux en de stemmen van Robert Hossein, Pierre Arditi en Fabrice Lucchini nemen u mee naar de liefdes, drama’s en andere geheimen die zich in de loop der eeuwen tussen de muren van koninklijk kasteel Blois afspeelden! Een adembenemende en meeslepende licht- en geluidsshow
 
 

Hier vindt u het volledige programma en alle praktische informatie voor uw bezoek aan het koninklijk kasteel Blois