Je bent het allermooiste kasteel!

Burchten, landhuizen, woontorens ... Anjou heeft niet minder dan 1200 kastelen, elk met zijn eigen kenmerk. We zetten ze op een rijtje!

Het meest originele

Een unieke locatie, met vier priorijen onder leiding van een vrouw, een bijzondere fundering, gericht op digitalisering en duurzame ontwikkeling … de Koninklijke Abdij Fontevraud is zonder twijfel enig in zijn soort.
 

Het meest geletterde 

Kasteel Serrant huisvest een ongelofelijke bibliotheek. Meer dan 12 000 oude boeken worden hier bewaard, waaronder een geïllustreerde eerste editie Fabels van la Fontaine.
 

Het hoogste 

Kasteel Brissac is met z’n 48 meter hoogte en zeven verdiepingen het hoogste kasteel van Frankrijk. 
 

Het meest mysterieuze

De wonderbaarlijke taferelen op de beschilderde plafonds van de zaal der wachters op kasteel Plessis-Bourré tonen afdrukken van symbolen met geheimzinnige betekenissen. 
 

Het diepste

Met gangen die tot wel 18 meter diepte in het kalksteen zijn uitgegraven kunnen we stellen dat het château de Brézé op een waar ondergronds fort rust: het diepste van Europa!
 

Het meest bezochte

Kasteel Angers is het meest bezochte kasteel in Anjou. Het heeft prachtige tuinen én een wereldwijd uniek middeleeuws kunstwerk: het wandtapijt van de Apocalyps.
 

Het meest baanbrekende

Kasteel Saumur werd in de 16e eeuw versterkt met een ommuring van de Italiaanse ingenieur Bartoloméo, die een eeuw later de Franse Vauban zou inspireren.
 

Het meest Venetiaanse

Kasteel Montsoreau staat bijna met de voeten in het water, het werd geïnspireerd door de Venetiaanse renaissance palazzo’s. Tegenwoordig combineert het klassieke architectuur met moderne kunst.
 

Het meest theatrale

Met een programmering voor het hele jaar geniet Kasteel Plessis-Macé een welverdiende reputatie als een iconisch theater in de regio Angers.
 

Het meest onneembare

Het indrukwekkende kasteel Montreuil-Bellay heeft muren met een totale lengte van 600 meter, dertien torens en wijngaarden aan alle kanten.