Guinguettes, gezellige openluchttavernes

Het zonnetje laat zich zien en u zoekt een leuke plek, in de natuur of in de stad, om iets te drinken, iets te eten, en misschien van muziek te genieten en te dansen. Dan is er geen betere keuze in de Loirestreek dan een van de vele guinguettes oftewel openluchttavernes! 

Guinguette La Pergola, in Cholet, is een ideale plek om iets te drinken aan de oever van de Moine, midden in de natuur. Er is een speeltuin voor de kinderen en u kunt ook een wandeling maken in het park.
 
La Cabane du Chat qui Pêche, in Cantenay-épinard, is de perfecte guinguette voor natuurliefhebbers en lekkerbekken. Gelegen aan de oever van de Mayenne, en met eigen toegang tot de rivier. La Cabane biedt ook boottochtjes op de rivier, in fluisterbootjes of kano’s. De chef-kok bereidt streekgerechten met een vleugje inventiviteit, op basis van plaatselijke seizoensproducten.
 
In Rochefort-sur-Loire vindt u guinguette Port Gogane waar u in het weekend terecht kunt voor live muziek. Met een drankje en heerlijke traditionele en exotische gerechten kunt u gezellig met vrienden genieten van een subliem uitzicht op de Louet én een strand.
 
Guinguette Chez Jojo, in Saint Saturnin sur Loire, heet u van harte welkom op de oever van de Loire. Laat u verleiden door de voortreffelijke regionale specialiteiten die ter plekke bereid worden en bewonder het uitzicht op de Loire. Elk weekend wordt er gezellig gedanst op de muziek van een accordeonist!
 
In Mazé Milon, ontvangt La PaYoTTe u in de tropen! Cocktails, diverse soorten rum, Tapas plankjes, Grill en Snack restauratie; alsof u op het strand bent. Geniet op zoele lente- en zomeravonden van de gezellige, ontspannen sfeer, de muzikale evenementen en een ongeëvenaard uitzicht op de Authion.
 
De Guinguette de Chinon heeft een schitterend uitzicht op de koninklijke vesting. Deze openluchttaverne op de oever van de Vienne is een ideale plek om te ontspannen en te verkwikken. Er worden middag- en avondmaaltijden geserveerd. Het seizoen verloopt op de maat van de live concerten! Ook aan de kinderen is gedacht want zij hebben hier een eigen ruimte.
 
Neem lekker plaats in een van de dekstoelen in de schaduw van de grote bomen bij la Soupette de Mémère in Savonnières, op de oever van de Cher. Het uitzicht op de zonsondergang aan het eind van de dag is subliem. Proef de relaxte sfeer van deze guinguette met gevarieerde animatie. La Soupette de Mémère ligt op de Loire à Vélo fietsroute en is dus op de fiets te bereiken, op 3 km van kasteel Villandry.
 
De guinguette aan de voet van de Wilson brug, in Tours-sur-Loire, is een voortreffelijke plek om iets te drinken en te ontspannen. Plezierige avonden met muziek, dansen, openluchtbioscoop … Op de andere oever van de Loire is er in juli en augustus in Tours-sur-Plage ook genoeg plek om te relaxen of te genieten van talloze recreatie-activiteiten. Heerlijk niksen!
 
De zomer-guinguette in Port-Avertin neemt zijn plek weer in aan het water van de Cher, tot groot plezier van groot en klein. Boottochtjes, spelen voor iedereen, live muziek van jazz tot rock en wereldmuziek, dansen … Vertier en gezelligheid zijn koning op de oever van de Cher!
 
La Corne des Pâtures in Baule, smelt samen met het landschap en draagt zorg voor het behoud van de omliggende natuur. In deze schattige guinguette met een landelijke sfeer op de oever van de Loire vindt u kunst, cultuur en milieubewustheid. Er zijn regelmatig activiteiten zoals een streekmarkt, openluchtbioscoop, theater, spelen, en voorstellingen voor het jonge publiek. En uiteraard muziek en dansen onder de lampjesslingers!
 
La Sardine, in Orléans, wacht u op de kade aan de Loire. Het heeft alle benodigde ingrediënten voor gezelligheid: lange houten tafels met banken, een podium en uiteraard de dansvloer. Ga lekker zitten voor een drankje aan het einde van de dag, deel een plankje met iets lekkers, luister ’s avonds naar de live muziek of ga lekker dansen.
 
De Boui-Boui, ook in Orléans, is de nieuwste guinguette aan de Loire! Ontspanning en gezelligheid zijn van de partij tijdens concerten en thema-avonden of neem het ervan in een dekstoel met een boek uit de bibliotheek of een gezelschapsspel. In het weekend worden de brunch en oesters aan het menu toegevoegd. Of ga er even lekker uit met een tochtje in een kano of op een traditionele Loireschuit. Alles wat dit zo’n mooi gebied maakt is hier beschikbaar!