Geniet van een zomers tochtje op het water!

Dit is hét moment om te genieten van een van de vele boottochtjes op het water in de Loirestreek. De koelte op en rond het water is een welkom pluspunt tijdens de warme zomerdagen.

Nautisch tochtje op de kanalen in Briare

Navigeer tijdens dit tochtje, na de afvaart uit Briare, op de kanalen en door het charmante binnenhaventje. U steekt de beroemde kanaalbrug over die met een lengte van 662 meter de Loire overspant. De indrukwekkende metalen brug is één van de langste in de wereld. U heeft de keuze uit een boottochtje van een uur of een lunchrondvaart die door diverse sluizen gaat.
Reserveer uw boottochtje
Reserveer uw lunchrondvaart

Kanotocht op de Loire met Destination H2O

Er gaat toch niets boven een tochtje op het water om even de dagelijkse rompslomp te vergeten? Op steenworp afstand van Orléans is dat precies wat Destination H2O aanbiedt. In een kano, met z’n tweetjes, met het gezin of met vrienden, beleeft u een 100% natuurervaring midden in het schitterende Loirelandschap. Wilt u wat langer genieten? Kies dan voor een nachtje kamperen aan de Loire. U wordt weer helemaal mens!
Reserveer uw kanotochtje met Destination H2O
 

Verken de Loire met Escapades ligériennes

U vertrekt uit het schattige haventje van Combleux, tussen de Loire en het kanaal van Orléans. Monster aan voor een tochtje op de Loire met Escapades ligériennes. Aan boord van een futreau Loireschuit glijdt u heerlijk over het water en kunt u het landschap in al haar pracht bewonderen. Er zijn diverse opties: Loiretochtje, borreltochtje … Maak een keuze en geniet van het moment!
Reserveer uw boottochtje met Escapades ligériennes aan boord van de Skolvan
Reserveer uw boottochtje met Escapades ligériennes aan boord van de Bateau ivre
 

Tochtje op de Loire met de bemanning van de Port de Chambord

Het pittoreske dorpje Saint-Dyé-sur-Loire, op de oever van de Loire, fungeerde als haven voor Chambord. Hier kwamen de materialen aan voor de bouw van het kasteel. Tegenwoordig is het de thuishaven van de Marins du Port de Chambord die een uitgebreid aanbod aan Loiretochtjes aanbieden om kennis te maken met de geschiedenis én de flora en fauna van de rivier. U kunt van de vroege ochtend tot de schemering met ze op pad voor een bijzondere ontdekkingstocht!
Reserveer uw tochtje met de Marins du Port de Chambord
 

Riviertochtje onder de bogen van kasteel Chenonceau met La Bélandre

Monster aan in Chisseaux, op La Bélandre. Tijdens deze maaltijdrondvaart glijdt u over de rivier de Cher naar kasteel Chenonceau, met de schitterende galerijbrug die sierlijk het kalme water van de rivier overspant. Deze becommentarieerde boottocht geeft u een niet te evenaren uitzicht op het Kasteel der dames. 
Reserveer uw rondvaart met maaltijd op La Bélandre

Ontdek de Loire en de Vienne aan boord van la Belle Adèle en l’Amarante

In Candes-Saint-Martin, een dorpje aan de confluentie van de Loire en de Vienne, liggen la Belle Adèle en l’Amarante op u te wachten. Op deze boten kunt u een becommentarieerd tochtje maken of een rondvaart met lunch of diner. En om nóg langer van de Loire in al haar pracht te genieten kunt u zelfs overnachten op l’Amarante! 
Reserveer uw bootochtje op la Belle Adèle  
Reserveer uw maaltijdrondvaart op l’Amarante

 

Rondvaart op de Sarthe aan boord van La Gogane

De tijd staat even stil tijdens een tochtje op deze traditionele schuit. Een tochtje in deze boot, door de dalen rondom Angers, om het cultureel- en natuurerfgoed te ontdekken, is een waar voorrecht. Tevens maakt u kennis met de geschiedenis van het riviervolk. Dit buitengewone gebied zit vol verrassingen en onvergetelijke ontmoetingen. La Gogane neemt u mee voor een ongetwijfeld unieke belevenis om met familie of vrienden van te genieten, in harmonie met de omringende natuur.
Reserveer uw rondvaart op la Gogane

Vaar op het water van de Maine en de Loire met Club Nautique in Bouchemaine

Relax en hang – niet alleen – de voeten in het water! Het Mainedal onthult al zijn geheimen tijdens dit tochtje in een kanobus (een kano voor 9 personen), op een SUP-board of in een eenpersoonskajak. Geniet van dit tochtje langs kasteel Angers, de confluentie bij Bouchemaine, door de vlakte van la Baumette met zijn reigers en langs de kades van het vissersdorpje la Pointe … Op verzoek verzorgt Club Nautique de Bouchemaine bovendien avondtochtjes!
Reserveer uw ontspannende activiteit bij de Club Nautique in Bouchemaine

Verkwik u bij het bootcentrum in Vertou

Kies uw route om met een kajak, kano of SUP-board te volgen en ga eropuit om de flora en fauna te ontdekken. Ga op pad met de base de Canoë Kayak in Vertou op de Sèvre Nantaise, de laatste grote zijrivier van de Loire voor de uitmonding van de koninklijke rivier, die 4 departementen verbindt, waaronder Loire-Atlantique, Maine-et-Loire en Val de Loire. Schitterend natuurschoon, vissers, pleziervaartuigen, plaatselijk fauna … ze zorgen voor onvergetelijke herinneringen!
Reserveer uw tochtje met het kano- en kajakcentrum in Vertou

 

Maak een rondvaart met La Toue de Nantes

La Toue de Nantes geeft u de keuze uit een rondvaart op de Erdre of de Loire aan boord van een comfortabele, overdekte, traditionele Loireschuit. Op deze zomertochtjes kunt u zelfs uw fiets meenemen. Als u zin heeft in gezellige momenten om met vrienden of familie te delen aarzel dan niet. U zult ogen tekortkomen voor de schitterende natuur, maar uw smaakpapillen komen niet tekort, dankzij het aanbod aan zalige plaatselijke seizoensgerechten die aan boord beschikbaar zijn. Deze rondvaart zal niet teleurstellen!
Reserveer uw rondvaart met La Toue de Nantes
 

Klik hier voor alle activiteiten op en rond het water in de Loirestreek