Een rondje langs onze steden en dorpen

Een tocht langs schattige, geheimzinnige en authentieke plaatsen... Maak een omweg langs de steden en dorpen in de Val de Loire. De mooiste ontdekkingen zijn de ontdekkingen die je toevalligerwijs onderweg doet!  

Een tochtje door onze Plus Beaux Villages de France® (Mooiste Dorpjes van Frankrijk)

Kleine geplaveide straatjes, huizen met prachtige bloemen, natuurstenen trappen, uitzicht over de landschappen rondom... In de Val de Loire bezitten verschillende dorpjes het label Plus Beaux Villages de France®. In Yèvre-le-Châtel, Candes-Saint-Martin, Crissay-sur-Manse, Montrésor en Lavardin lijkt de tijd stil te staan. Maak af en toe een tussenstop om even een praatje te maken met gepassioneerde bewoners die u het adres geven van een lekker restaurantje of een kunsthandwerker die u beslist even moet bezoeken! 
 

Door onze Petites Cités de Caractère® (Karaktervolle Stadjes) wandelen

Beaulieu-les-Loches, Luynes, Rochecorbon, Saint-Dyé-sur-Loire, Trôo (aanvraag label in behandeling), Ferrières-en-Gâtinais en Saint-Benoît-sur-Loire: deze Petites Cités de Caractère® hebben u heel veel moois te laten zien. Weelderige abdijen, vakwerkhuizen, holwoningen en de oude “haven van Chambord”. Zeker weten dat u uw ogen uitkijkt! 

Onze Plus Beaux Détours de France (Mooiste Omwegen van Frankrijk) verkennen

De stadjes Beaugency, Montargis, Loches en Chinon zijn beslist een omweg waard. Fiets er op de bonnefooi doorheen en ontdek het historische en culturele erfgoed van deze mooie plaatsen. Neem een dag of een weekend de tijd om kleine zijweggetjes in te slaan en niets te missen van deze Plus Beaux Détours de France
 

Onze Villes d’Art et d’Histoire (Steden van Kunst en Historie) ontdekken

Orléans, Blois, Tours, Chinon, Loches, Vendôme..., overdag maar ook als het al donker is, is het leuk om een tocht te maken door deze steden met hun uitzonderlijke culturele en architectonische erfgoed. Themabezoeken, avondwandelingen, activiteiten en exposities... geven u toegang tot alle bezienswaardigheden in onze Villes d’Art et d’Histoire. Geniet van de levenskunst en de rijke erfenis van deze steden die u zoveel moois te vertellen hebben!