De top 5 pareltjes in LA

Vlak bij de Loirestreek ligt een gebied met zo’n verscheidenheid aan landschappen dat het in alle seizoenen bekoort. Nee hoor, we nemen u niet mee naar Los Angeles, we gaan gewoon naar Loire-Atlantique! 

Kuier door de imposante zoutmoerassen van Guérande

De zoutmoerassen hebben het label “Site remarquable du Goût” en verkregen hun vorm door eeuwenlange menselijke activiteit hier. U kunt er wandelen en kennismaken met de bijzondere sfeer: de rust en stilte van de uitgestrekte witte zoutpannen waar de zon de hele dag door op schijnt. Een bevoorrecht schouwspel! De zoutmoerassen van Guérande strekken zich uit over 1650  hectare in de gemeentes Batz-sur-Mer, Guérande en La Turballe ... ruim voldoende om in alle rust te wandelen ...

Klauter op de stadsmuur van de middeleeuwse stad Guérande

1300m omwalling, vier poorten en zes torens: bezoek de stadswallen van Guérande via de weergang en ga naar binnen via de Porte Saint-Michel, die getuigt van het aanzien en de macht die de stad in de middeleeuwen had. We raden u aan om alleen op de gerestaureerde delen van de muur te klimmen!
De bouw van het middeleeuwse centrum begon al in de 14e eeuw en de omwalling eromheen is geclassificeerd als Historisch monument  Een wandeling door de tijd dus, geniet ervan voor of na de zoutmoerassen!

Op stok in een vishutje in Pornic

De Côte de Jade, een haventje, kreken, fijn zand... laat het anker zakken en ga lekker wandelen aan de kust, uitkijkend op de zee. Langs de hele wandelroute komt u hier en daar vishutjes tegen .... Het beste aan deze stekkies is het adembenemende uitzicht; het is alsof uw voeten in het water hangen en uw neus er net boven terwijl uw ogen zich op de horizon richten  ... Een moment van ongekende rust en welbehagen! 

Flaneren op het Domaine de la Garenne Lemot

Dicht bij de oevers van de Sèvres en de wijngaarden rond Nantes ziet u een majestueus landhuis, in een door Italië geïnspireerde stijl. Het ligt midden in een uitgestrekt park van 13 hectare waar de tijd even stil lijkt te staan. In het gebouw bevindt zich nu ook een expositieruimte. Tijdens uw wandeling in het park komt u diverse ornamentele werken tegen - beelden, een grot, pilaren, graven etc. - . Proef de Italiaanse sfeer ook in het dorpje Clisson! Een vleugje Italië in Frankrijk!

Ga voor groen ... in het forêt du Gâvre! 

4500 hectare om te wandelen tussen het groen van eeuwenoude bomen en beschermd flora en fauna in dit enige bosdomein in het departement Loire-Atlantique. Er zijn talloze wandelpaden, een arboretum, kiosken, en sport- en leerzame routes ... Meer heeft u niet nodig om zalig te genieten van de frisse, schone lucht tussen het groen! Pauzeer even om iets te eten of drinken of ga gewoon even liggen om de batterijen op te laden, als u daar zin in heeft kunt u ook alle boomsoorten in het bos ontdekken!  Geniet!