De Loirestreek, daar zit muziek in!

De hele zomer lang weerklinken talloze festivals in alle hoeken van de Loirestreek! Electro, pop, reggae, alternatieve muziek, rock, rap, country, jazz maar ook theater, straatvoorstellingen en digitale kunst … er is voor elk wat wils.

Festival de Sully et du Loiret, van 24 mei tot 17 juni
Het is weer tijd voor de verering van muziek op deze 45e editie van het Festival de Sully et du Loiret! Klassieke muziek en jazz, filmmuziek en barokmuziek; ze zijn allemaal te horen tijdens concerten op zeventien erfgoedlocaties in het departement Loiret.
 
La Nuit de l’Erdre, van 29 juni tot 01 juli in Nord-sur-Erdre
Tijdens deze 20e editie kunt u genieten van vermaarde artiesten zoals Shaka Ponk, Vianney, Justice, Orelsan, Asaf Avidan, Petit biscuit, Cœur de Pirate en nieuw en opkomend talent zoals Solar Project!


 
Jazz’in Cheverny, van 28 juni tot 1 juli
Er waait een jazzy briesje op kasteel Cheverny! Jazz’in Cheverny verwelkomt dit jaar: Mélody Gardot, Stanley Clarke, Sylvain Rifflet alsmede Jean-Christophe Cholet. Stap in deze muzikale wereld in het verrukkelijke decor van kasteel Cheverny.
 
Avoine Zone Groove, van 29 juni tot 1 juli,
Avoine Zone Groove is terug met een nieuwe editie! Rag’N’Bone Man, Brigitte, Claudio Cappeo, Slim Paul … en vele anderen staan op het openluchtpodium en zorgen weer voor een funky evenement!
 
Festival de Chambord, van 30 juni tot 14 juli
De 8e versie van het Festival de Chambord heeft dit jaar twaalf fenomenale aan muziek gewijde avonden. Tegen de monumentale achtergrond van het kasteel van Chambord spelen wereldberoemde artiesten en groepen maar ook nieuw talent op de binnenplaats, in de kapel en in de Franse tuinen. 


 
Saveurs jazz festival, van 5 tot 9 juli, in Segré-en-Anjou-bleu
Een scala aan internationale artiesten en nieuw talent beklimmen het podium: Selah Sue, Festen, Sandra Nkaké, Kyle Eastwood Stet, Morcheeba, Sarah Mc Coy en vele anderen zorgen voor 5 dagen met een jazzy sfeer!
 
Festival Terres du Son op Domaine de Candé, op 6, 7 en 8 juli
Het gebeurt allemaal op Landgoed Candé, vlak bij Tours, begin juli. Op het programma staan een vijftigtal concerten van onder andere Fakear, Juliette Armanet, Gregory Porter, Amadou & Mariam ... Terres du Son is ook een eco-festival met als doel om festivalgangers bewust te maken van duurzame ontwikkeling, en om muziek en respect voor het mileu te rijmen.


 
Cocorico Electro op kasteel de La Ferté Saint-Aubin, op 14 juli
Op 14 juli vindt voor het tweede opvolgende jaar het festival Cocorico Electro plaats op kasteel de la Ferté Saint-Aubin. Een avond met 100% Franse electro DJ’s waaronder Feder, JLow en ook Odyssey. Negen uur lang dansmuziek om van te genieten op een 6000 m² grote dansvloer en een geweldige vuurwerkshow!
 
Les Escales, van 27 tot 29 juli in Saint Nazaire
Dit befaamde festival van hedendaagse muziek heeft weer een gevarieerd programma met bekende én nieuwe namen: Feder, Beth Ditto, Eddy de Pretto, Etienne Daho, Ofenback, Bigflo & Oli, Her, Kokoko …
 
Couvre Feu, van 23 tot 26 augustus in Frossay
Een ware artistieke springplank voor alle nieuwsgierigen die graag iets nieuws proberen qua muziek en theatrale uitvoeringen! Matmatah, Cut Killer, Suprême NTM,  Dïe Morg, La Jacqu’otte, Couac en les loups garous de Thiercelieux zijn er om u te vermaken!


 
The City Truck Festival, van 31 augustus tot 2 september in la Pommeraye
Een truck- én muziekfestival waar u kunt genieten van bekende namen zoals: Rag’n’Bone Man, Ofenback, Feder, Shaka Ponk, Kyo, BigFlo & Oli, Arcadian, Hollystic …
 
Les Accroches-Cœurs, van 7 tot 9 september in Angers
Dit regionale evenement is gewijd aan de rijkdom van de kunsten en straattheater, en het is ook nog eens gratis! Professionele en amateurtoneelgezelschappen nemen het stadscentrum over, tot plezier van alle toeschouwers!
 
Festival Jazz en Touraine in Montlouis-sur-Loire, van 13 tot 23 september
Jazz en Touraine is weer terug in Montlouis-sur-Loire voor tien dagen op de maat van jazz. Er is een keuze van meer dan vijftig concerten tijdens deze nieuwe editie waaronder optredens van internationaal bekende sterren zoals Mory Kante, Richard Galliano Quartet, Grupo Compay Segundo … alsmede verrassend nieuw talent. 


 
Scopitone, van 19 tot 23 september in Nantes
Dit festival van elektronische cultuur is op diverse prominente plekken in Nantes te beleven. Er zijn tentoonstellingen van digitale kunst, multimedia spektakels, concerten, conferenties, workshops, bioscoop-concerten … kortom een duik in het digitaal universum!