De leukste tips voor een bezoek aan Nantes

Kom naar de stad der Hertogen en ontdek de vele mooie verrassingen die niet in alle reisgidsen te vinden zijn! Hier zijn onze beste tips voor de stad en omgeving. 

Kunst in de jardin des plantes (botanische tuin)

Deze geweldige tuin heeft plek voor van alles: bloemen, bomen, struiken, geitjes, een draaimolen, broeikas... En sinds enkele jaren ook moderne kunstwerken uit de serie Voyage à Nantes! De gigantische werken van Claude Ponti zoals de “Bancs processionnaires”, de “Banc géant” en de “Dormanron” - een soort beer die een dutje doet op het gras - kenden we al. De paden van de tuinen worden sinds vorige zomer ook opgevrolijkt door de werken van Jean Jullien ... Kom ze snel ontdekken!

Een ster op begraafplaats la Bouteillerie

Kom kijken op begraafplaats la Bouteillerie, naast de jardin des plantes. Slenter door de paden: u komt er fraaie graven tegen zoals dat van Serge Danot, maker van kinderprogramma de Minimolen. Hij is heel herkenbaar: er staat een Floris de hond van gekleurd metaal op! Tekenaars moeten vooral niet vergeten om potlood en papier mee te nemen om de tekening op het graf na te tekenen!

Spiegeltje, spiegeltje, op het water!

Ga verder richting het stadscentrum en u loopt zo tegen het kasteel van de Hertogen van Bretagne aan met z’n gladde waterplas. In de zomer genieten de kleintjes van het water terwijl de groteren elkaar er ontmoeten in een supergezellige sfeer.  Later, als de avond valt, zorgen de prachtige lichtjes voor een ronduit betoverende ambiance. 

De passage Pommeraye ... en zijn nieuwe galerij

De beroemde passage Pommeraye, waar o.a. “Une chambre en ville” van Jacques Demy werd gefilmd, blijft een van de kroonjuwelen van Nantes. Men begon eind 1840 met de bouw van deze winkelgalerij en in juli 1843 wed hij in gebruik genomen. De galerij is sinds enkele jaren uitgebreid met een aanbouw die eveneens dienst doet als winkelgalerij.

Uitzicht op de Loire vanaf het dak van de école d’architecture

De academie van bouwkunst is niet alleen een plek voor studeren maar ook voor optredens, exposities en werken uit de Voyage à Nantes serie ... Dit betonnen bouwwerk is sinds zo’n tien jaar in gebruik. Klim van verdieping naar verdieping en ... u komt aan op het dak dat een fantastisch 360°-uitzicht geeft op heel Nantes en de Loire!

Luister én kijk naar de Estuaire kunstwerken

Twee van de duurzame Estuaire werken zijn te vinden tussen de école d’architecture en het eilandje l’île de Nantes. Ontdek ze met zowel uw ogen als uw oren - “Air” van Rolph Julies op het Manny-gebouw staat voor de relatie tussen muziek en beeldhouwkunst met deze creatie van “muziek voor de ogen”. Op dezelfde hoogte, op de straat, ligt “The Zebra crossing”, een brits zebrapad van Angela Bulloch dat een ongewone toegang geeft tot het gebouw ... meer verklappen we er niet over! 

Stap in op station Gare Maritime, richting Trentemoult!

Roquio is de naam van de eerste stoomboot van de Compagnie de navigation de la Basse-Loire. Tegenwoordig brengt hij passagiers van het Gare Maritime naar het schattige vissersdorpje Trentemoult, aan de overkant van de Loire. Dus stap aan boord en neem een kijkje in dit kleurrijke dorpje. Kuier in de gemoedelijke sfeer door de charmante straatjes voor onverwachte ontmoetingen met katten, kunstenaars en bewoners. De façade van de film “La Reine Blanche” staat er nog steeds, u kunt hem niet missen. Één aanwijzing: hij staat op de oever van de koninklijke rivier ...