City trips in de Loirestreek

Met hun rijkdom aan erfgoed, geschiedenis en architectuur zijn Angers, Nantes, Saumur, Orléans, Blois en Tours typische Loirestreek-steden …  En de overvloed aan culturele evenementen en bijzondere plekken zijn reden te meer om te komen rondkijken.

Nieuw in Angers: een vliegende start voor l’Oisellerie

Twee jonge plaatselijke ondernemers hebben een van de oudste huizen in het stadscentrum gekocht en het omgebouwd tot een charmante B&B!
Dit van 1580 daterende vakwerkpand staat geregistreerd als historisch monument. U kunt er lunchen en vanaf het voorjaar van 2018 is het ook de ideale overnachtingsplek voor uw city trip naar Angers.
Voor meer informatie
 

 

Toevoegingen aan de beestenboel op het île de Nantes

De mechanische dierentuin heeft er een aantal enorme, en verrassende, toevoegingen bij; bijvoorbeeld een kolibrie met een vleugelspanwijdte van 2 meter, 4 wilde ganzen en een groen bomenpad voegen zich bij de reeds bekende fantastische apparaten zoals de enorme spin en de gigantische mier!  
Informatie
Saumur, icoon van de Loirestreek

Erfgoed, grotten, wijn en gastronomie … Ontdek deze stad die ademt op het ritme van de Loire, gekoesterd door traditie en authenticiteit tijdens een weekend of een langer verblijf. 
Informatie
 

 

Neem het er even van in Orléans

Op zaterdagochtend flaneren op de markt aan de kade van de Loire, slenteren door de nauwe straatjes met hun vakwerkhuizen, warme chocolademelk drinken op de place du Martroi… het leven in Orléans barst van het klein geluk. Voor bezienswaardigheden kunt terecht bij het Musée des Beaux-Arts, of de FRAC, voor liefhebbers van architectuur en moderne kunst! En na al die inspanningen kunt u even helemaal ontspannen in viersterrenhotel & Spa l’Empreinte, met uitzicht op de Loire.
Réserver votre séjour à l’Empreinte Hôtel & Spa
 

  

Een duik in de geschiedenis van Blois

Ontdek de geschiedenis van de 7 koningen en 10 koninginnen die het koninklijk kasteel Blois thuis noemden met behulp van nieuwe technologie zoals 3D maquettes, virtuele realiteitshelmen en de HistoPad … Tegenover het kasteel vindt u het goochelmuseum Maison de la Magie. En mis de buitengewone Fondation du Doute niet, onder leiding van kunstenaar Ben. Daarna kunt u bijkomen in een van de vijf gerieflijke kamers van B&B La Maison de Thomas (4 korenaren).
Reserveer uw verblijf bij La Maison de Thomas


 

Smulpapenuitstapje in Tours

Geef toe aan uw lekkere trek en proef de plaatselijke specialiteiten in de restaurants in Tours, Internationale stad van gastronomie. Na de moderne kunst in het Centre d’Art Contemporain Olivier Debré (cccod) bewonderd te hebben kunt u even gaan zitten in een van de cafés op de Place Plumereau. Daarna kunt u verkwikt verder om het Musée des Beaux-Arts en de St-Gatien kathedraal te ontdekken. Op steenworp afstand van het historisch centrum kunt u overnachten in ** hotel Castel Fleuri.
Reserveer uw verblijf bij Castel Fleuri


 
  
Bekijk alle accommodaties