CHOLET LOOPT IN DE KIJKER

U bent van harte welkom in de textielhoofdstad en omgeving voor wandelingen waarvan de één nog leuker is dan de ander!    

Een wandeling langs textiel en mode ...  

Het musée du textile et de la mode in Cholet is gevestigd in de voormalige wasserij la Rivière Sauvageau en is het vertrekpunt voor deze wandelingen. De bezoeker volgt de ontwikkeling van de textielindustrie: van een demonstratie van het weven van de befaamde Cholet-zakdoeken tot een wandeling door de tuin met vezel- en verfstofplanten … Ook ziet u er de evolutie van de mode, kunt u een thematische rondleiding krijgen of deelnemen aan de workshops voor kinderen en volwassenen.   
 
> Voor meer informatie 

Flaneren in de straten van Cholet ... 

De oude huizen getuigen nog van de rol die de textielindustrie vroeger had in Cholet. De typische huizen zoals in de Passage des Blanchisseurs, rue de Livet en de rue de la Dubé hadden vroeger weefgetouwen in hun kelders. Vervolg uw wandeling door één van de oudste straten in de stad, de rue Nantaise. Wandel daarna door de rue des vieux Greniers waar u op nummer 41 de oude Tour du Grenier à Sel (Toren van de zoutzolder) kunt bewonderen. Ga even zitten voor een kopje koffie op de place Travot voordat u een kijkje neemt in de winkels van Cholet!     

Bewonder de kunst in het museum ... 

Er is in het Musée d’Art et d’Histoire in Cholet een zaal voor de beroemde kunstenaar François Morellet. Ontdek enkele doeken uit de jonge jaren van deze in Cholet geboren kunstenaar. Of verlies u in het doolhof dat hij samen met zijn vrienden uit de Groupe de Recherche d’Art Visuel ontwierp.   
De enorme, lichte ruimtes van het museum tonen een mengeling van schilderijen, beeldhouwwerken en oude gebruiksvoorwerpen, in het hartje van de stad. 

> Voor meer informatie