Bistronomische restaurants in de Loirestreek


De term “bistronomisch” restaurant wordt tegenwoordig veel gebruikt. Maar wat schuilt er echt achter dit nieuwe concept, en waar in de Loirestreek kunt u ervoor terecht?

Wat is de bistronomische keuken?

De term bistronomische keuken komt voort uit de samenvoeging van de woorden “bistro” en “gastronomisch”. Het betreft dus een fusie van de sfeer van een bistro met de goede gastronomische keuken van chef-koks, en dit alles voor schappelijke prijzen. Dit nieuwe concept is het resultaat van het verlangen van een nieuwe generatie chef-koks om afstand te nemen van de wereld van chique gastronomische restaurants en hun creativiteit te laten bloeien in een gemoedelijkere ambiance
De gerechten die hier geserveerd worden worden bereid met de technieken van chef-koks, en dat resulteert in een inventieve smulpapenkeuken! 

Een gastronomische keuken in een voormalig station

Geniet van de smaken van de seizoengerechten bij Terrasses de Bonnezeaux. Dit heringerichte voormalig station is een bistronomisch restaurant met de charme van de industriële stijl in het originele glaswerk. Het ligt midden in de wijngaarden van Bonnezeaux zodat u tjdens het eten kunt genieten van een prachtig groen uitzicht. De maaltijden variëren met de seizoenen en worden bereid met verse, plaatselijke producten.

Bistronomie in het hartje van Angers

Restaurant Dix Septième bevindt zich in het centrum van Angers en is een gezellig restaurant op een ideale locatie voor een lekkerbekkenpauze. De naam doet eer aan het feit dat het is ingericht in een 17e-eeuws gebouw. U kunt hier verse producten proeven die ingekocht worden bij plaatselijke producenten en door de chef-kok verwerkt worden tot heerlijke gerechten; alles wordt hier vers bereid!

Bistronomie aan de voet van La Cascade

In het typische stadje Clisson kunt u restaurant “La Cascade” ontdekken. Zoals de naam (de waterval) suggereert ligt het op een prachtig plekje. Chef-kok Adrien serveert een creatieve, plaatselijke en verfijnde keuken in een sfeervolle, lichte en mooi ingerichte eetzaal. En als u zin heeft om wat langer te blijven dan kan dat, want La Cascade is tevens een charmant hotelletje in een rustgevende omgeving tussen het groen.

Bistronomie in Tours, op steenworpafstand van de beroemde Place Plumereau

In het hartje van Tours vindt u bij Bistrot des Belles Caves een uitgebreid aanbod van wijnen uit de Loirestreek. De aroma’s van deze nektar gaan uitstekend samen met de gerechten op het menu. Het team in de keuken, onder leiding van Pierre André Dupin, geeft de voorkeur aan seizoenproducten en er wordt ook gebruik gemaakt van aromatisch biologisch fruit en groenten uit de eigen moestuin.

Bistronomie midden in een exceptioneel landgoed

In het hartje van een schitterend landgoed, niet ver van Blois, kunt u genieten van de smakelijke bistronomische keuken van de Bistrot des Haut de Loire. Neem plaats voor een lunch of avondmaaltijd in de warme, gezellige eetzaal. Chef-kok Rémy Giraud werkt met seizoen- en marktproducten voor het samenstellen van authentieke smulpapengerechten met een abundantie aan smaak.
 

Een bistronomische keuken vlak bij kasteel Chambord

Op slechts enkele kilometers afstand van kasteel Chambord, in het dorpje Montlivault, kunt u proeven van de bistronomische keuken van La Maison d’à Côté – Côté Bistro. Chef-kok Nicolas Aubry, rechterhand van sterrenchef Christophe Hay, werkt hier, tot groot plezier van uw smaakpapillen, niet alleen met verse, plaatselijke producten maar tevens met de groenten uit de moestuin van het restaurant.

Bistronomische keuken in een voormalig koetshuis

Bistronomisch restaurant de l’Ecu de France in Malherbes is gevestigd in een prachtig 17e-eeuws voormalig koetshuis. In deze genoeglijke omgeving kunt u genieten van de gulle keuken met een Herfst/Winter en Lente/Zomer fijnproeversmenu. Met mooi weer kunt u heerlijk zitten op het terras in de binnentuin, omringd door met wijnranken en blauweregen bedekte muren!