5 Goede redenen om de Loirekastelen te bezoeken

En als u dit jaar – weer – eens de Loirekastelen komt bezoeken? Hun silhouetten zijn dé onmisbare ingrediënten in de Loirestreek. Deze getuigen van het verleden zijn verankerd in het heden en laten ons hun geschiedenis beleven met behulp van de nieuwste technologieën.

Bezoek de Loirekastelen en duik in de geschiedenis

Een bezoek aan de Loirekastelen is alsof u door een levensgroot geschiedenisboek bladert! Op kasteel Langeais gaat u terug in de tijd om het huwelijk bij te wonen van Anne van Bretagne en Karel VIII waardoor Bretagne weer met het Franse koninkrijk werd herenigd. In zijn werkplaatsen op kasteel Clos Lucé, vlak bij koninklijk kasteel Amboise, beeldt u zich gemakkelijk in dat Leonardo da Vinci er nog druk bezig is. Verken kasteel Chambord en het enorme park waar Frans I graag jaagde. Beleef de ontmoeting tussen Jeanne d’Arc en Karel VII in de Koninklijke vesting Chinon. Neem een kijkje op kasteel Brissac en ontdek de geschiedenis van dit familiekasteel. Of dwaal rustig rond op het kasteel van de Hertogen van Bretagne, aan het eind van de 15e eeuw gebouwd door Frans II en later door zijn dochter, Anne van Bretagne, die tweemaal koningin van Frankrijk werd.  
 

Bezoek de Loirekastelen met de nieuwste technologie

Probeer de nieuwe augmented reality-bezoeken! Loop door lang verdwenen zalen, ontdek eeuwen geleden verwoestte gebouwen, geniet van het kasteel met het meubilair en de inrichting zoals in de tijd van de Franse koningen en koninginnen, of vermaak u met het aanraken van voorwerpen! Met de HistoPad in de hand gaan groot en klein eropuit voor een speelse en immersieve belevenis in de voetstappen van belangrijke personages uit de Franse geschiedenis!  
 

Bezoek de Loirekastelen om te flaneren in de tuinen 

Aan de voet van de kastelen is het aangenaam wandelen in de groene pracht van de tuinen en parken. Op kasteel Chenonceau zijn de tuinen van Diana en van Catharina een eerbetoon aan de twee beroemde Dames van het château. Op Kasteel Villandry, eveneens aan de oevers van de Cher, genieten bezoekers van de kleurrijke Renaissancetuinen. De wandeling van de beroemde moestuin in vierkanten tot aan de zonnetuin op het hoogstgelegen terras is heerlijk vreedzaam. De 14 sprookjestuinen op kasteel Rivau herbergen ook monumentale kunstwerken die bezoekers meenemen naar een fabelachtige wereld! Elk jaar worden er op het landgoed Chaumont-sur-Loire een dertigtal tuinen aangelegd die voortkomen uit de verbeelding van kunstenaars en tuinarchitecten uit de hele wereld! Flaneer door het immense park van kasteel Azay-le-Rideau dat wordt weerspiegeld in het water van de Indre. De tuinen van kasteel Angers zijn een reflectie van het erfgoed van Anjou, een identiteit die herkenbaar is in de rozentuin, wijngaard, moestuin en de hangende tuin. Bloemen, kantwerk van palmhout, haagbeukenlaantjes, schaduwrijke parken … laat u bekoren door de charme van de tuinen van de Loirekastelen. 
 
 
 

Bezoek de Loirekastelen in het hartje van een landschap van de werelderfgoedlijst 

De Loirestreek staat dit jaar al 20 jaar als cultuurerfgoed op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanaf Sully-sur-Loire tot aan Chalonnes-sur-Loire ziet u schitterende landschappen. Het kaliber van dit wereldwijd beroemde erfgoed komt tot uiting in de architectuur, de historische stadjes en de kastelen. Bij deze laatste hoort kasteel Saumur met zijn oogverblindend vrije uitzicht op de Loire. Kasteel Brézé is een niet te missen monument in de Loirestreek dankzij zijn wereldwijd unieke ondergrondse ruimtes en verbazingwekkende grottenvertrekken. Een uniek en verbluffend erfgoed!  
 

  

Bezoek de Loirekastelen om te genieten met het hele gezin 

Tover je om tot ridder of prinses op kasteel Langeais, red Maximilien de Béthune tijdens een escape-game op kasteel Sully-sur-Loire, stap in de wereld van Kuifje op kasteel Cheverny. Neem met het hele gezin een duik in de geschiedenis van het kasteel van de Hertogen van Bretagne dankzij een kindersetje dat u tijdens uw rondgang meekrijgt. In de Koninklijke abdij van Fontevraud worden de kleintjes vooral vermaakt in de Lego® zaal en met de Paint-apparatuur waarmee tekeningen op een oppervlak van 70m² worden geprojecteerd. Kasteel Angers heeft een uitgebreid aanbod aan activiteiten voor kinderen, met uiteraard een snackpauze!