48 uur in de parken en tuinen van de loirestreek

Als de zomer er is, de bloemen bloeien en de vogels tussen de bomen fladderen bent u welkom in de tuinen en parken, voor gezellige ontspanning en wandelingen met het gezin of met vrienden. ​

Dag 1

Terra Botanica, het eerste plantenpark van Europa​

In dit park, in Angers, maakt u kennis met zes eeuwen verborgen geschiedenis van planten. Tussen de geweldige tuinen is ook plek gemaakt voor attracties en spel: van een 4D-bioscoop tot het kleine treintje tussen het groen, via het kaboutereiland tot de vlinderkas … er zijn ludieke en botanische avonturen te beleven voor iedereen! 

De koninklijke tuin van kasteel Angers​

Het kasteel wordt nog steeds gekenmerkt door de inrichting die de hertogen van Anjou, met name koning René, lang geleden realiseerden; René wordt zelfs gezien als een vroege hovenier in Anjou.
Tegenwoordig heeft het kasteel diverse tuinen: de gewone tuin, de tuin bij het koninklijk verblijf, de bremtuin, de moestuin, de wijngaard … een lust voor het oog!

Camfolia, een medicinale en aromatische plantentuin​

Liefhebbers van fytotherapie kunnen in Chemillé-en-Anjou hun hart ophalen aan meer dan 500 soorten. Ook zijn er workshops om ze te leren herkennen, uitleg over hun medicinale, culinaire en kosmetische toepassingen … een aanrader voor beginners!  

Overnachten bij een groene gastheer

Reserveer online voor een overnachting in een van de vakantiehuisjes midden in de natuur rondom Chemillé-en-Anjou:
- Le gîte de la Bergerie 
- Le gîte du chemin du Cormier 
- Le family pod Le Clos du Marais

>> Meer accommodatie ​

Dag 2 

De charme van Japan in Anjou: het Parc Oriental in Maulévrier

Het heeft een aparte sfeer, zowel ‘s avonds als overdag, de kleuren en geuren zijn anders … In de grootste Japanse tuin in Europa wordt een wandeling een echte reis. Haal nog meer uit uw bezoek met een leerzame begeleide rondgang, een muzikaal moment, of een introductieles bonsai snoeien, ikébana (Japans bloemschikken) of kyudo (traditioneel boogschieten).

Doué-en-Anjou, hoofdstad van rozenkwekers​

Tijdens een romantische en kleurrijke wandeling door dit rozenparadijs komt u een groot aantal planten en meer dan 300 variëteiten tegen! Bewandel de rozenpaden, met of zonder gids, en ontdek de vele pareltjes: antieke, Engelse, botanische en moderne rozen. Een ongekende weelde! Vergeet ook de animaties niet, u kunt leren om een goede rozenplant te kiezen en te verzorgen, en over de oorsprong van rozen

Reis door de tuinen van Puygirault​

14 tuinen voor 14 reizen door tijd en ruimte wachten u hier in de verschillende moestuinen: de antieke tuin, de medicinale tuin, via de tevredenheid of de insulaire … Er zijn er geen twee hetzelfde en met een enorm assortiment aan variëteiten en soorten is er gegarandeerd voor ieder wat wils!

Fleurige én gezellige dagjes uit!