3 originele suggesties voor uw bezoek aan Tours

Tours, hoofdstad van de provincie Touraine en stad van Kunst en geschiedenis, heeft een overvloed aan attracties! Hier zijn 3 originele tips voor een bezoek.

Bezoek Tours met een Greeter (*)

Greeters zijn inwoners met passie voor hun stad. Zij delen deze liefde graag met bezoekers door ze mee te nemen op een gezellige en gratis rondleiding van rond de twee uur. In straatjes en op pleintjes vertelt uw gids over de geschiedenis, gekruid met hier en daar een anekdote. Ze delen graag hun favoriete stekkies en kunnen u vertellen waar de beste winkeltjes, tearooms en restaurantjes zijn. Geschiedenis literatuur, tuin, gastronomie … wat uw interesses ook mogen zijn, laat u op sleeptouw nemen door Josselin, Emilie, Pierette, Vincent en de andere Greeters van Tours!
(*) Vrijwillige plaatselijke gids
 

Bezoek Tours op een Segway

Waarom probeert u de “Segway” niet om Tours te bekijken? Dit grappige vervoermiddel is geluidloos en milieubewust en uitermate geschikt voor een ludieke verkenningstocht door de stad met het hele gezin (vanaf 10 jaar). Giroway Val de Loire biedt tochtjes aan van anderhalf of 2 uur om rond te kijken in Tours. Na enkele instructies voor gebruik kunt u op pad gaan voor een becommentarieerd bezoek. Uw Segway neemt u mee op een ontdekkingstocht langs de monumenten en onmisbare plekjes van deze oude stad.
Hier vindt u alle informatie voor een bezoek aan Tours op een Segway van Giroway Val de Loire

Bezoek Tours in een … zijspan!

Neem plaats in een zijspan met een onmiskenbare retro-look om de mooie stad Tours te ontdekken. De gentleman-motorrijder die u rondrijdt heeft er veel plezier in om u de meer én minder bekende plekjes van de stad te tonen. Tijdens deze onalledaagse rondleiding wordt u meegenomen langs de oevers van de Loire, de Wilson-brug, de Saint-Gatien-kathedraal en het plein bij de overdekte markt.
En dan is er ook nog de “Rétro by night” rondleiding, een bezoek aan Tours onder de sterrenhemel! De beroemde en levendige place Plumereau, de rue Colbert, de Saint-Martin-basiliek … als stad van Kunst en geschiedenis mengt Tours moeiteloos cultuur en levenskunst.