Twee dagen tussen de kastelen aan de Loire met vertrek uit Nantes

Twee dagen, genoeg om even heerlijk te genieten van de Loirestreek en zijn kastelen! Vertrekpunt voor uw route is Nantes. De reistijd vanaf Parijs is 2 uur en 10 minuten met de TGV en 3 uur en 45 minuten met de auto.  
 
Dag 1
Ochtend: Kasteel van de hertogen van Bretagne
Het imposante Kasteel van de hertogen van Bretagne ligt middenin het centrum van Nantes en is het laatste kasteel voor de oceaan. Ontdek de binnenplaats, de slotgrachttuinen en het stedelijk museum ‘musée d’Histoire de Nantes’ dat er gehuisvest is.
 
Lunch: maak uw keuze uit de “ Tables de Nantes”
Kiest u uit een van de restaurants op de website Tables de Nantes, dan zit u altijd goed. En houdt u van fruits de mer? Dan kunt u genieten bij brasserie La Cigale.
 
Middag: Angers, stad en kasteel
Ga daarna verder naar Angers, met de TGV in 35 minuten te bereiken vanaf Nantes, of in 1 uur met de auto (92 km). Het kasteel en de tuinen liggen boven de rivier de Maine. De vesting heeft een bijzondere tweekleurige ommuring met 17 torens. Binnen kunt u het beroemde “Wandtapijt van de Apocalyps” bewonderen, het grootste middeleeuwse wandtapijt ter wereld met een lengte van 106 meter. Het is goed bewaard gebleven en vertelt het verhaal van het laatste boek van de Bijbel van Sint Johannes.
 
Ga daarna op verkenning in de stad. Angers is een “stad van kunst en geschiedenis” waar het goed toeven en wandelen is en het heeft de reputatie van gemoedelijkheid. Er zijn diverse interessante bezienswaardigheden die u niet mag missen, waaronder de kathedraal Saint-Maurice, de tuin jardin du Mail, en de galerie David d’Angers.
 
Dineren in Angers
Twee adresjes voor het diner: restaurant La Villa Toussaint heeft een menu met smaken uit Azië en restaurant Le Dix Septième is een toonaangevend restaurant in een voormalig woonhuis.
 
Overnachten in Angers
Er zijn twee hotels in herenhuizen: het 19e-eeuwse Le 21 Foch en het 18e-eeuwse Maison Bossoreil. Een derde adres is het Anjou Best Western, gevestigd in een huis uit de vorige eeuw.
 
Dag 2
Ochtend: Nationale Rijschool Cadre Noir, in Saumur
Saumur bereikt u in 30 minuten met de trein, of in 45 minuten met de auto (67 km). De stad Saumur is beroemd vanwege zijn kasteel met uitzicht op de Loire, maar vooral vanwege het Cadre Noir. De Nationale Rijschool behoort tot de oudste van Europa. Laat u verrassen door de ruitersmanege die het toneel is van elegante demonstraties van carousselrijden met muziek.
 
Lunch: eten in Turquant
Geniet tussen de middag van een maaltijd in een ongewoon restaurant in een grot: de Bistroglo. U vindt het op 15 minuten rijden van Saumur (10 km), in het karakteristieke stadje Turquant. Er worden bistromaaltijden geserveerd in een interieur waarin moderniteit en traditie elkaar aanvullen.
 
Middag: Kasteel Brézé
Niet ver van Saumur op 15 minuten rijden (10 km) ligt het kasteel Brézé, middenin een enorme wijngaard. De verbazingwekkende droge slotgrachten behoren tot de diepste in Europa. Maar het meest bijzondere aan deze plek is het stelsel van ondergrondse gangen die een kasteel onder een kasteel vormen.  In de holtes in het kalksteen ziet u ruimtes waarin het dagelijks leven zich vroeger afspeelde, zoals een keuken en stallen.
 
Eind van de dag: terug naar Parijs
Voor de terugreis naar Parijs moet u rekenen op 3 uur vanaf Brézé (333 km). Als u met de TGV bent gekomen kunt u die weer nemen vanaf het station van Saumur, op 15 minuten rijden (10 km). De reistijd met de trein naar Parijs is daarna 2 uur.