Verborgen schat: Buitengewone stallen

Een van de vele wonderen waarmee het echtpaar Broglie het landgoed heeft begiftigd zijn de perfect geconserveerde stallen. Stap dit paardenparadijs in om de schitterende verzameling tuig en koetsen te bewonderen.

Aan het eind van de 19e eeuw ging de aristocratie geheel op in paarden, destijds een prestigieus symbool voor de wereldse elite. Aangezien alle families van stand paardenstallen moesten hebben, moest het echtpaar Broglie de meest luxueuze stallen van heel Europa hebben! En dus gaf het prinselijk paar in 1877 de opdracht voor de bouw van een paardenpaleis aan hun architect Paul-Ernest Sanson. Deze stelde hen geheel tevreden met een electrische verlichtingsboog zoals tot dan toe alleen de Opéra Garnier en het stadhuis van Parijs bezaten.

De grote stal bestaat uit meerdere delen waarvan elk geschikt is voor een specifieke rol: een voor menpaarden, een voor volbloedpaarden, een voor pony’s en een voor de paarden van bezoekers. Ook is er een keuken en een zadelmakerij, deze laatste bevindt zich naast de tuigkamer. Hier is uitmuntende collectie tuig te bewonderen, waaronder enkele afkomstig uit het beroemde modehuis Hermès. In de koetsenstalling staan vier schitterende exemplaren die aan de prins en prinses van Broglie toebehoorden: een Petit-Duc, een Vis-à-Vis, een Landau en een Omnibus.  Tevens is er een extreem zeldzaam model te bewonderen; een met blauwe zijde beklede staatsiekoets die door Ehrler gebouwd is voor prins Nicolaas Orlov.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.