Onmisbaar: Het internationale tuinfestival

Het Internationale Tuinfestival is tot ver over de grenzen de ambassadeur van kasteel Chaumont-sur-Loire. Het kasteel looft alle variaties van vormgeven aan groen, van artistiek tot tuinarchitectureel, alles is mogelijk tussen de oude stenen en in de groene schatkist, het honderjarige park.
 
Het park, dat het certificaat Jardin Remarquable (Buitengewone Tuin) draagt, rekent tot zijn verzameling eeuwenoude cederbomen en zeldzame boomsoorten die vanaf de eerste lentedagen, en dus vanaf het begin van het internationale tuinfestival, de lucht parfumeren. Dit evenement is gewijd aan moderne tuinarchitectuur en is ondertussen een maatstaf in de wereld van bloemen en planten en groene kunst. De hoveniers en tuinarchitecten komen vanuit de hele wereld om hier samen te werken aan het ontwerp en de uitvoering van een dertigtal tuinen, elk jaar op basis van een ander thema. Elk van hen stelt zo een natuurschilderij samen dat de poëzie van hun verbeelding uitdraagt. Radicaal nieuwe vormgevingen, modern, origineel, verrassend, betoverend...

Al twintig jaar lang toont het landgoed ook permanente experimentele tuinen die zich in de loop der seizoenen ontwikkelen zoals de Vallon des Brumes, de moestuin, het Goualouppark...  In de zomer blijven de tuinen laat open zodat bezoekers kunnen genieten van het electrolumineuse lichtspel dat verrassende aspecten van de tuinen tot hun recht laat komen in een mysterieuze sfeer.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.