Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Verborgen schat: de wereld van atleten

Zoals alle atleten op hoog niveau worden ook de paarden van het Cadre omringd door de beste zorg. Het luxueuze leven van een Saumur paard: privé dierenartsen, op maat gemaakte hoefijzers en aangepaste kleding!

De paarden van het Cadre Noir genieten van de beste zorg voor hun welzijn en ook om de prestaties te perfectioneren. Er is een dierenartsenkliniek compleet met operatietafel, röntgenfotokamer en echografiekamer. Het medisch team maakt deel uit van het dagelijks leven van de paarden en ze werken nauw samen met de smederij voor het maken van orthopedische hoefijzers die soms nodig zijn na een blessure. Elk hoefijzer wordt aangepast aan het paard, en ze worden om de 4 tot 6 weken vervangen. Een absoluut noodzakelijk element om het comfort van de paarden te verzekeren en om blessures te voorkomen. Verder zijn er zo’n 60 stalknechten-verzorgers voor taken van het roskammen tot het klaarmaken van een paard voor een gala. Vooral op dagen dat er voorstellingen zijn komen de paarden uitermate goed voor de dag; de manen en de staart worden gevlochten zodat de paarden net zo mooi zijn als de ruiters in hun traditionele kleding. De ruiters dragen zwarte jassen met galons en goudkleurige tekens, zwart vilten steek op het hoofd, een zwarte rijzweep met goudkleurig beslag en goudkleurige sporen; elegantie is een belangrijk onderdeel van de traditie.    
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.