Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Onmisbaar : Achter de schermen van het Cadre noir

Als prestigieuse school gaf het Cadre Noir zichzelf als doel zijn buitengewone kennis door te geven. De deuren zijn dus voor het publiek geopend en u kunt hier tijdens rondgangen en demonstraties de werkomgeving en de passie ontdekken.

Stap naar binnen en u ontdekt een wereld van paardrijkunst met 300 hectare, 50 km aan paden, 16 renbanen, 7 maneges en 400 paarden! In de grote manege kunt u kijken terwijl de ruiters getraind worden in het gebruik van de lange lijnen, de leermethodes, dressuur en hindernisparcours. Het mooiste zijn de sprongen (croupades, courbettes en cabriolen) die de reden voor de befaamdheid van de school zijn. De rondgang neemt vervolgens een kijkje dicht bij de paarden zelf in de stallen en daarna in de eretuigkamer waar o.a. het galatuig bewonderd kan worden. Er zijn ook speelse animaties voor het hele gezin ; kinderen tussen de 7 en 12 jaar kunnen meedoen aan de « l’enquête au Cadre Noir » (onderzoek bij het Cadre Noir). Zij moeten dan tijdens een speurtocht door de stallen een aantal raadsels oplossen en leren zo over een dag in het leven van een paard dat meedoet aan een gala. Gala’s die het Cadre Noir overigens ook opvoert met een choreografie die alle know-how van de Franse paardrijtraditie tentoonstelt. Van achter de schermen tot op het toneel toont het Cadre Noir al zijn kennis en altijd met alle respect voor het dier waarmee zij zo innig samenwerken.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.