Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Bijzonder : De grote meesters van het Cadre noir

De rijkunsttradities die hier onderwezen worden hebben diverse grote meesters gekend, die ieder bijgedragen hebben aan het verbeteren van de dressuur. Dit erfgoed vormt de kern van wat op deze school onderricht wordt en is in handen van de chef die hier «Grand Dieu» (Grote God) genoemd wordt. ​ 

Aan het einde van de 16e eeuw bracht Antoine de Pluvinel de Italiaanse technieken naar Frankrijk, en luidde daarmee het begin in van de paardrijscholing in Frankrijk. Bovendien had hij ook nog zijn eigen ideeën over de psychologie van het paard. François Robichon de La Guérinière zette de ontwikkeling voort. Aan hem danken we het innemende citaat « la main bonne renferme trois qualités qui sont d’être légère, douce et ferme » (een goede hand heeft drie kwaliteiten en moet licht, zacht en kordaat zijn). De eerste ruiters van het Cadre Noir kregen hun instructie volgens de leer van de Grote Stallen van de koning, verrijkt door deze drie meesters, onder leiding van Jean-Baptiste Cordier. De graaf van Aure werd in 1847 aangesteld als Hoofdruiter van Saumur en neigde naar een meer natuurlijke en instictieve manier van rijden. De meester van Dressuur, François Baucher, was het absoluut oneens met de graaf en onderwees technieken die lichtheid als doel hadden. Hij maakte hiermee een enorme bijdrage aan de dressuur zoals die nu in Saumur onderwezen wordt. Generaal Alexis L’Hotte was meer gematigd dan zijn voorgangers en maakte van hun benaderingen één leer die nog steeds de basis vormt voor de ruiters van het Cadre Noir van Saumur. Hun lijfspreuk « en avant, calme, droit » (voorwaarts, kalm, recht) danken ze eveneens aan hem.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.