Onmisbaar: Een vesting voor het 3e millenium

Vanaf het jaar duizend tot onze tijd daagde de vesting de tijd uit! Het bewijst tegenwoordig van een ongelofelijke jeugdigheid, zowel door de restauratiewerkzaamheden als door de technologische voorzieningen die van uw bezoek een spannende, interactieve, ontdekkingsreis maken.

De geschiedenis van het kasteel van Chinon gaat z’n derde millenium in met een project om de plek nóg beter te maken. Behalve het renovatiewerk dat aan het begin van de jaren 2000 werd voltooid is er op het kasteel ook een veelheid aan moderne technologie geïnstalleerd om van uw bezoek een nog betere ervaring te maken.

Bezoekers ontvangen nu een bezoekersgids waarin een chip zit waarmee de multimediafaciliteiten in de koninklijke vertrekken, de torens en het park aangezet kunnen worden. De acht zalen van het kasteel du Milieu zijn voorzien van een scenografisch decor dat begint met een voorstelling-parcours waarop u Fulko IV (graaf van Anjou), Hendrik II van Engeland, Filips II van Frankrijk en Jeanne d’Arc tegenkomt. De bouwkundige details worden op prachtige wijze onthuld door een lichtshow terwijl u met behulp van audiopalen in de torens alles kunt horen over de gedenkwaardige taferelen die zich er hebben afgespeeld. Dankzij de nieuwe technologie kunt u eveneens in het park meer horen over de tempeliers, Jeanne d’Arc, en over bouwtechnieken in de middeleeuwen... Sinds kort is er voor bezoekers met een iPad de keuze uit 9 rondgangroutes die zijn aangepast aan een specifiek publiek. Ook voor hen maakt interactie deel uit van de ervaring.

Ten slotte is er in de vesting de mogelijkheid om een Escape Game te spelen in een toren waaruit men moet ontsnappen door een raadsel « Le secret de Richard Cœur de Lion » (Het geheim van Richard Leeuwenhart) op te lossen. Het uitpuzzelen van raadsels en het ontcijferen van codes zijn uitdagingen voor de onverschrokken bezoeker.

 
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.