Verborgen schat: In de voetstappen van Leonardo da Vinci

Hoewel Leonardo da Vinci in vrede rust in de Sint-Hubertuskapel is zijn visionaire geest levend en wel aanwezig op het kasteel! Met behulp van technologie en visuele effecten wordt de beroemde Toscaan tot leven gebracht via een boeiend interactief spel.

Op uitnodiging van Frans I bracht Leonardo da Vinci zijn laatste jaren door op kasteel Clos Lucé, op steenworp afstand van kasteel Amboise waar zijn tombe nu te vinden is. Leonardo organiseerde grootse feesten in de tuinen van het kasteel voor zijn vriend, de koning, die voor hem een ware inspiratiebron was. Middels diverse technische installaties kunt u hier op leerzame en speelse wijze in de voetstappen van het genie treden.

Het begint met de lijsten en schildersezels in groot formaat die in de tuin staan en die elk een perspectief geven dat gebaseerd is op het werk van de Florentijnse meester. De lijsten maken het mogelijk om foto’s te nemen met een Leonardisch tintje dankzij het  « Sfumato » effect. Uw foto’s worden vervolgens geplaatst op de Facebookpagina Studio Leonardissimo. Het kasteel heeft eveneens een gratis applicatie online toegankelijk gemaakt waarmee u « Renaissance selfies » kunt maken op basis van Leonardo da Vincis schilderijen : u kunt dus de plaats innemen van de beroemde Mona Lisa! Leonardo da Vinci, de grootste uitvinder van zijn tijd, zou verrukt geweest zijn als hij deze nieuwe technologie had kunnen gebruiken.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.