Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Bijzonder: Achter de schermen van de geschiedenis

Het koninklijk kasteel Amboise biedt een buitengewone ervaring, verdwaal in ondergrondse gangen, ontdek voorheen verborgen kamers en duik in de geheimen van het koninklijk leven. Een spannende ervaring die ten einde komt in het hart van de Des Minimestoren; van binnen zoveel mooier.
 
Het koninklijk kasteel Amboise verbergt geheime doolhoven die bezoekers toegang geven tot middeleeuwse gangen en kamers. Het leven op een kasteel vergde een perfecte organisatie en daarom werkten talloze mensen achter de coulissen om de logistiek te waarborgen.

U krijgt toegang tot een ware mierenheuvel waar de wachten vanaf hun wachttorens door liepen tot aan hun eetzaal, de Salle des Lys. Men volgt daarna de weergang die uitkomt op de steensnijderszaal waar verschillende motieven en personages in de steen gegraveerd zijn.   Het parcours verliest zich vervolgens in de ondergrondse wirwar om ten slotte uit te komen bij de Des Minimestoren. Deze riddertoren, met een hoogte van 30 meter, heeft een schroefvormige helling die het mogelijk maakte voor paardenspannen om vanaf de stad de binnenplaats van het kasteel te bereiken. Een lichtput zorgt ervoor dat de details van de gewelven en kruisende spitsbogen in dit bouwkundige meesterwerk zichtbaar worden. Men krijgt het idee zich in middenin een majestueuze kathedraal te bevinden waar alleen de graffiti op de muren getuigen van het gevangenis hoofdstuk van de toren.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.