Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Verborgen schat: De Gouden Kroontoren

De Tour de la Couronne d’Or (Gouden Kroontoren) geeft het kasteel een stempel van verfijning, net als de bogen van de loggia’s. Hiermee verhieven Frans II en Anna van Bretagne het kasteel van Nantes tot de rang van sierlijke residentie.

Toen Frans II opdracht gaf voor de bouw van het kasteel had hij een « fort-paleis » in gedachten. Hij liet dus een woonkasteel bouwen van witte tufsteen met sierlijke gevels maar stierf voordat het werk klaar was. Zijn dochter Anna zette het werk voort en gaf een vrouwelijk tintje aan het project van haar vader. Ze liet de trap aan de gevel van de Gouden Kroontoren hoger maken en tooide hem met dubbele loggia’s, een absolute primeur voor die tijd en zeker door de Renaissance beïnvloed. Verder liet ze dakvensters plaatsen en versiersels beeldhouwen van symbolische dieren en planten.

Het wapenschild en monogram van Anna van Bretagne zijn nog steeds zichtbaar op de muren van het fort. Vanaf de loggia’s kon Anna een deel van haar hertogdom aan de oevers van de Loire bewonderen. De dubbele trap stond haar toe een privé-vertrek te bereiken waar ze graag las of gasten ontving. Het kasteel organiseert van tijd tot tijd bijzondere rondleidingen die toegang geven tot de loggia’s en tot de nok van de Gouden Kroontoren met het schitterende uitzicht over het omliggende landschap.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.