expositie: We noemen ze Vikingen

Van 16 juni tot 18 november 2018 presenteert het kasteel van de hertogen van Bretagne de Franse première van een internationale expositie: Nous les appelons Vikings (We noemen ze Vikingen).

Het kasteel van de hertogen van Bretagne, in samenwerking met het Rijksmuseum van de oudheid in Stockholm, toont een nieuwe tentoonstelling over de Vikingen. Dit volk spreekt ook nu nog tot de verbeelding, met name vanwege hun bloeddorstige en losbandige reputatie ... handelaars, plunderaars, zeevaarders, ontdekkingsreizigers. En toch weten maar weinigen dat ze tussen 793 en 1066 een belangrijke rol speelden in Europa. Om de mythes en legendes te logenstraffen toont deze expositie een verbluffende verzameling voorwerpen rond diverse thema’s, waaronder religie, begrafenis cultus, ambachten en scheepsbouw. Tevens kunt u een echt Vikingdorp bekijken en talloze dingen leren uit hun tijd, zoals uw naam schrijven in runen, een langschip bouwen, een Viking aankleden en zelfs een Vikingzwaard in de hand nemen. Deze tentoonstelling, met multimedia ondersteuning, is een boeiende onderdompeling voor groot én klein!
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.