Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Verborgen schat : Achter de geheime deuren

Heeft u er ook weleens van gedroomd om een kijkje te mogen nemen achter de geheime deuren van een kasteel? Op kasteel Sully-sur-Loire kunt u die droom verwerkelijken! Zo ontdekt u het mysterie van de slotgrachten, geheime gangen en vertrekken waar bezoekers voorheen geen toegang toe hadden.

Elk château heeft natuurlijk zijn geheimen, op dat van Sully is besloten ze te onthullen in de loop van een bijzondere rondleiding die alleen op reservering beschikbaar is. Te beginnen in de diepe kelders die vroeger gebruikt als kazematten (geschutkelders), later als gevangenis en vanaf de 17e eeuw als ijskamer. De trappen die naar de onderkant van de slotgrachten lopen zijn in erbarmelijke staat door toedoen van de laatste eigenaar, de markiezin van Bausset-Roquefort. Zij was ervan overtuigd dat er ergens in het kasteel een waardevolle schat te vinden was en liet daarom het hele kasteel overhoop halen en alle muren afspeuren. Ze liet de slotgrachten door duikers onderzoeken en riep zelfs de hulp in van wichelroedelopers, een magnetiseur en een helderziende !

De rondleiding gaat vervolgens door de verborgen deuren van de Erezaal. Deze komen uit op de dienstgang die het huishoudpersoneel gebruikte om alle vertrekken te kunnen bedienen, inclusief de vertrekken van de koning. De wandeling vervolgt zich boven de mezekooi, richting de wachtzaal met zijn 615 jaar oude grote eikenhouten plafond. Hier ontdekken we de slaapzaal van de bewakers, die normaalgesproken niet toegankelijk is voor het publiek, waar de tijd stil lijkt te staan. Kijk bijvoorbeeld naar het gordijn dat hier al sinds de 18e eeuw hangt...
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.