Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Kasteel Sully-sur-Loire: Een schat van kroonluchters

Tijdens renovatiewerkzaamheden in 2016 hervond men bij het kasteel Sully-sur-Loire twee oude kroonluchters in het water van de slotgrachten. Deze stukken van enorme waarde zijn nu gerestaureerd en verfraaien de vertrekken van het kasteel.
 
Een schat vinden; iedereen droomt van zo’n vondst tijdens het renoveren van een oud huis!  Met trots toont kasteel Sully-sur-Loire de twee kroonluchters die gerestaureerd zijn nadat ze tijdens werkzaamheden in 2016 gevonden werden.
 
Om de boogbrug te restaureren moest toen, om technische redenen, ook het waterpeil in de grachten omlaag gebracht worden. En daarmee kwamen de twee luchters letterlijk weer boven water. Het was bekend dat ze op het kasteel hadden gehangen omdat ze te zien zijn op een foto van de eetzaal die in het begin van de 20e eeuw genomen is. Niemand weet hoe ze in het water beland zijn maar volgens onderzoek hebben ze daar wel 70 jaar in de modder gelegen. Gelukkig heeft het moddermasker ze goed geconserveerd zodat ze nu weer in de kamers van het kasteel kunnen hangen.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.