Een eerbetoon aan aardewerk op kasteel Saumur

De publicatie van het boek « Les céramiques du château-musée de Saumur, une collection d’exception » (Het aardewerk van kasteel-museum Saumur, een buitengewone collectie) doet hulde aan de fabelachtige weelde die het museum ontving in de vorm van de collectie van graaf Charles Lair. Een gepassioneerd en boeiend boek.

Dankzij de nalatenschap van de graaf heeft het kasteel-museum van Saumur een van de meest prestigieuze collecties keramiek in Frankrijk die nu het onderwerp is van een boek. Het naslagwerk toont de minder bekende voorwerpen uit de collectie met 500 foto’s en 400 bekommentarieerde presentaties. Het boek werd geschreven door twee van de voornaamste keramiek specialisten die de in het museum tentoongestelde stukken toelichten. Het boek is samengesteld als een soort encyclopedie en geeft een overzicht van Europees en Oosters aardewerk. Ontdek deze exceptionele verzameling van meer dan 1500 stukken die u kennis laat maken met de rage onder aardewerkliefhebbers aan het eind van de 19e eeuw.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.