Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Bijzonder: Een bekoorlijke biologische tuin

Villandry is natuurlijk mooi: sinds 2009 worden de tuinen volgens biologische methodes onderhouden. Men  wandelt hier dus op een plek die zijn biologische diversiteit heeft weten te bewaren en waar het imago van het kasteel geschraagd wordt door zorg voor milieubescherming.

De zichtbare pracht van de tuinen van Villandry verbergt een onzichtbare ethiek; ze zijn sinds enkele jaren 100% biologisch. De hoofdtuinman, Laurent Portuguez, begon al aan deze missie bij zijn aankomst op het kasteel in 2009.

Ten eerste heeft hij de werkwijzen veranderd en zijn team aangespoord om biologische en duurzame methodes te leren. Onderhoudswerk wordt tegenwoordig met de schep gedaan, machines die op benzine of diesel lopen zijn vervangen en kunstmest wordt niet meer gebruikt. Pesticides worden eveneens nergens meer gebruikt en de terugkeer van insecten helpt in de strijd tegen bladluis en koolvlieg. Planten worden op natuurlijke wijze behandeld en er worden alleen biologische meststoffen gebruikt. Het beheer van groen afval is in handen van een gespecialiseerd bedrijf met compostfaciliteiten. Tegenwoordig zijn alle groenten uit de moestuin biologisch, tsjilpen de vogels in de bomen, en zoemen de bijen rond hun korven.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.