Verborgen schat: De geparfumeerde rozenserre

De rozenverzameling op kasteel Rivauheeft iets bijzonders: alle rozen zijn gekozen voor de kwaliteit van hun geur. Vanaf de maand mei worden de tuinen van Rivau omsluiert door de subtiele parfums van 450 rozensoorten, waarvan er geen twee hetzelfde zijn.

De rozentuin van kasteel Rivau onderscheidt zich van alle andere omdat de rozen hier uitsluitend op basis van hun parfum gekozen zijn. Een origineel selectieproces waardoor een unieke serre gecreëerd is die geheel is toegewijd aan rozenparfum. De tuinen tellen dus een verzameling van 450 soorten rozen en zijn erkend door de CCVS (Conservatoire des Collections Végétales Spécialisées).
 
Vanaf mei begint een waar feest voor de zintuigen wanneer zij de subtiele geuren ontdekken die door de edele bloemen verspreid worden. Laat u betoveren door de geur van thee en mirre van The Pilgrim, of het vleugje witte wijn in het parfum van de Jude the Obscure, het muskusaroma van de Queen of Sweden of de fruitige geur van de Lady Emma Hamilton. De beroemde rozenspecialist André Ève wilde overigens een nieuwe roos telen voor dit ter ere van de roos genaamde kasteel, Rivau. Sindsdien siert een slinger van witte rozen met een hart van gouden meeldraden de oude muren van het kasteel terwijl het de verfijnde geur van groene appels verspreidt. In dit koninkrijk van bloemblaadjes worden ieder jaar de Dagen van de Roos gevierd met een poëtisch parcours en een creatieve workshop... Een echt paradijs voor rozenliefhebbers. 
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.