Onmisbaar: Sprookjestuinen

In de tuinen van Rivau heeft de verbeelding, gevoed door de meest wonderbaarlijke verhalen en legendes, de vrije hand gekregen. De natuur mengt zich met moderne kunst om zo 14 betoverende taferelen uit te beelden. Groot en klein duikt hier in een slaaploze droom.

Een wandeling door de tuinen van Rivau is als een duik in de wereld van onwaarschijnlijke verhalen waar een zekere jongedame in terechtkwam in Wonderland. De tuinen doen de meest bekende legendes herleven in 14 betoverende taferelen verspreid over 6 hectare. We volgen in de voetstappen van kabouters, goede feeën en dwaze dieren uit een fantastische wereld. Gigantische groenten uit de moestuin van Gargantua, de ijzeren draak uit het betoverde bos, de personages uit het verhaal van Lewis Carroll in het Doolhof van Alice in het land van Rivau: planten, spellen en artistieke werken vormen samen deze tuinen. Moderne kunst is overigens ook overal te zien in enorme beeldhouwwerken: stelt u eens voor dat de gelaarsde kat zijn zevenmijlslaarzen kwijt raakt, of dat een paard ontsnapt uit het betoverde bos...

De groene aankleding van het kasteel is door het ministerie van Cultuur geklassificeerd als Buitengewone Tuin en geniet speciale zorg ten behoeve van duurzame ontwikkeling. Compostbemesting, beperkt gebruik van pesticiden, handmatig wieden en het recyclen van bollen getuigen van de ecologische zorg op Rivau. De hoveniers werken met de grootste eerbied voor het milieu in het onderhoud van de planten en tuinen op het kasteel.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.