Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Een smakelijke verjaardag

Kasteel Rivau viert in 2020, 20 jaar na inschrijving op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, op een waardige manier het feit dat het sinds 20 jaar voor het publiek geopend is!

Het wordt een jaar van grootse feestelijkheden op kasteel Rivau dat 20 jaar avontuur met het publiek viert rond een thema dat hier erg belangrijk is: smaak. Smaak in de Kunsten, uiteraard, met een tentoonstelling van de werken van kunstenaars die eer doen aan spijs in alle vormen. Dagelijkse of spirituele voeding, verfijnde recepten, slecht eten of verboden vruchten: er worden verbluffende werken getoond en de historische traditie van het stilleven wordt in een nieuw licht gezet. Maar smaak van de culinaire kunsten wordt ook op een realistische manier gevierd, midden in de tuinen. Bezoekers mogen, in gezelschap van Noémie Vialard, eetbare planten uit de nieuwe wellnesstuin halen. Deze groenten en kruiden worden vervolgens door grote chef-koks becommentarieerd en op ecologisch verantwoorde wijze klaargemaakt. Deze chefs delen hun vakkennis elk weekend in juli. Tot slot viert het schelmste kasteel in de Loirestreek ook zijn goede smaak in spelen en nodigt u uit voor de nieuwe Garden Escape met de naam Les Rives Oniriques (de droomoevers) van 4 april tot 1 november.