Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Onmisbaar: De levende ateliers van Leonardo da Vinci

Om de 500e verjaardag van de aankomst van Leonardo op kasteel Clos Lucé te vieren zijn z’n werkplaatsen geheel gereconstrueerd en voor het publiek geopend. Dit was de laatste fase van de ongelofelijke restauratiewerkzaamheden die de familie Saint Bris hier de afgelopen 60 jaar heeft volbracht.
 
De reconstructie van de ateliers van Leonardo da Vinci benodigde een 3 jaar durend onderzoek om de authentieke sfeer van de bottega waar Leonardo met plezier werkte te reproduceren. De werkplaatsen zijn zo ingericht dat u het verloop van een typische dag in het leven van Leonardo doorloopt, van ochtend tot avond, in de loop van het veranderend licht. Er is alles aan gedaan om de studieuze sfeer waarin de meester werkte tot leven te brengen, zo zijn er tientallen ontwerpen, gereedschap van de kunstenaar, de pigmententafel alsmede de boekenkast vol kopieën van het Institut de France en andere oude werken. Er zijn ook modellen te zien, van het grote beeld van Frans I te paard, kopieën van schetsen van de hand van de meester en een historische exemplaar van de Sainte Anne dat in leen is van het museum van Chambéry.

De rariteitenkast heeft een amusante verzameling voorwerpen: een astrolabium, wereldkaarten, herbaria, skeletten en opgezette dieren, anatomische studies en schelpen. Het pièce de résistance is de ontmoeting tussen de Kardinaal van Aragon en Leonardo die met hologrammen en speciale effecten wordt opgevoerd. Alles is zo echt dat het lijkt alsof Leonardo da Vinci hier nog steeds aanwezig is!
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.