Bijzonder: Het Leonardo da Vinci park en de Leonardotuin

In het Leonardo da Vinci park dat om het kasteel heen loopt kunt u een ludieke wandeling maken waarop u van tijd tot tijd vreemde apparaten tegenkomt... de uitvindingen en creaties van Leonardo da Vinci ! De modellen zijn gebouwd op basis van schetsen van het genie.

Samen vormen de uitvindingen een openluchtmuseum dat een goed idee geeft van het allesomvattend genie. Want Leonardo was niet alleen schilder maar ook ingenieur emeritus, architect, anatomist en bovenal een groot wiskundige. De grote apparaten zijn gemaakt met authentieke materialen uit zijn tijd en op basis van de schetsen van de meester. En het wordt allemaal nog beter gemaakt door het feit dat u ze zelf mag bedienen! Groot en klein mag experimenteren met de draaibrug, de luchtschroef, waaierschieten, de tank, het eekhoornwiel en er is ook een boottocht te doen op de vijver van het kasteel in de « léonardienne »!
 

Er zijn ook een veertigtal doorschijnende doeken her en der verspreid op het terrein, elk van 3 of 4 meter hoog. Deze tonen verschillende aspecten van het werk van Leonardo da Vinci: portretten, botanische tekeningen, anatomische tekeningen, militaire en civiele ingenieurstekeningen. Tijdens deze boeiende wandeling komt u ook audiopalen tegen die de gedachtes en overwegingen laten horen die Leonardo met zijn volgeling Francesco Melzi deelde aangaande onderwerpen die hem fascineerden. Dus een totale onderdompeling in de kolkende geest van de geleerde.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.