Verborgen schat: Kijk rond vanuit een elektrisch bootje of autootje

Het park en de tuinen van Cheverny zijn uitermate geschikt voor aangename ontspanning. Om van al de vreedzame plekjes te genieten biedt het kasteel de mogelijkeid om ze in een elektrisch bootje of autootje te verkennen, tot groot plezier van de kleintjes.
 
De bloemperken rondom het kasteel weerspiegelen de symmetrie van de gevels en geven zo een gevoel van harmonie dat zich voortzet in het Engelse park van honderd hectare. Ook zijn drie tuinen toegangelijk voor bezoekers : de moderne Leerlingentuin, de bloemen- en moestuin en de tulpentuin waar meer dan 100 000 bollen geplant zijn. Voorbij de kennels slenteren we een botanisch landschap in waar Paul de Vibraye tussen 1820 en 1860 zeldzame soorten plantte. Hier ontdekt u ook prachtige bomen zoals sequoias, Hollandse lindebomen, Douglassparren en eveneens een laan met cederbomen die een perspectief van oneindigheid heeft. Verder is het ook zalig om tussen het groen te picknicken.
 
In een van de elektrische autootjes kunt u de verste hoekjes van het bos verkennen om daar de wilde fauna te ontmoeten. Het is ook mogelijk om een tochtje op het kanaal te maken. Stap aan boord van een klein bootje om een het park van een andere kant te beleven en de voorstellingen van vogels en eenden tussen het watergras te bewonderen. Een landelijke wandeling eindigt met een heerlijke warme chocomel of een ambachtelijk gemaakt ijsje in de salon van de Orangerie.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.