Onmisbaar: Luxueuze interieurs

Cheverny staat bekend als het meest luxueus ingerichte en gedecoreerde Loirekasteel. De perfect geconserveerde inrichting getuigt van de Franse levenskunst met een verscheidenheid aan stijlen en stijlperiodes.
 
Al direct bij binnenkomst in het kasteel komt men onder de indruk van de weelderigheid van de inrichting die met finesse en nauwkeurigheid is uitgevoerd.  Elke vierkante centimeter trekt de aandacht, van de plafonds met cassettepanelen tot de fraaie houtpanelen op de muren, beschilderd door Jean Mosnier.
 
Men wordt betoverd door de verguldsels op de Renaissance schoorstenen, de schildermeesterwerken, de prachtige Vlaamse wandkleden en het kostbare 16e en 17e eeuws meubilair.  Alles is identiek aan de inrichting zoals deze was in de 17e eeuw. En dan zijn er bovendien nog de diverse voorwerpen uit het dagelijks leven die de indruk geven dat de vertrekken nog steeds bewoond worden. Zoals bijvoorbeeld de met porcelein gedekte tafel in de eetkamer, een 18e eeuwse harp in de grote salon, houten paarden uit de tijd van Napoleon III die in de kinderkamer op de kleintjes  lijken te wachten terwijl de trouwjurk van de markiezin van Vibraye eindelijk klaar lijkt te zijn om gepast te worden. In de grote Wapenzaal met zijn collectie van 15e, 16e en 17e eeuwse wapens en wapenuitrustingen lijkt men het tijdperk van riddertoernooien te betreden. Haakbussen, kruisbogen en geduchte zwaarden doen de ogen van kleine riddertjes glimmen.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.